Vandaag hebben we het even over AHD, iets wat echt niet te verwarren is met ADHD. Want ondanks dat er hier sprake is van hyperactiviteit bij alles wat het waarneemt, gaat het echt wel om iets heel anders!

AHD staat namelijk voor ‘Analoog HD’, wat een populair analoog type videosignaal is die vooral in de wereld van beveiligingscamera’s vrij populair is.

Analoog HD

AHD technologie wordt vooral door veel Koreaanse fabrikanten van beeldsensoren toegepast. Deze videotransmissie van AHD beveiligingscamera’s is dan ook behoorlijk populair in het verre oosten van onze wereldbol, zoals in Korea en Japan.

Het AHD CCTV systeem is een analoge high-definition videobewakingsstandaard met een gesloten circuit die een coaxkabel gebruikt om HD video van beveiligingscamera’s naar DVR’s te verzenden.

AHD versies

Volgens de Koreaanse chipsetfabrikant Nextchip, de belangrijkste ontwikkelaar van AHD technologie, bestaan er drie AHD versies: AHD 0.8, AHD 1.0 en AHD 2.0. AHD 1.0 ondersteunt 720p high-definition (HD) video opnames en AHD 2.0 ondersteunt een 1080p (Full-HD) resolutie.

Deze AHD camera’s worden veelal samengebruikt met AHD DVR’s (digitale videorecorders) en bieden het gemak van een plug-en-play-installatie.

CMOS beeldsensor

AHD camera’s zijn voorzien van een CMOS beeldsensor. CMOS is een afkorting van Complementary Metal-Oxide Semiconductor. Dit is een beeldsensor die licht omzet in elektronen, die weinig stroom verbruikt.

Deze CMOS sensors bieden in combinatie met zijn omringende hardware systeem een hoge resolutie, een geavanceerde signaalfiltering, 3D ruisonderdrukking en een goede beeldreproductie. Ze worden ook veel met nachtvisie mogelijkheden uitgerust.

Plus wat ook belangrijk is: Het kent geen videolatentie, wat betekent dat de ongecomprimeerde video perfect in realtime, zonder vertraging verzonden wordt.

BNC connectie

De camera’s en de DVR zijn overigens aangesloten via een BNC kabel (Bayonet Neill-Concelman), die deze camera’s van stroom voorziet om de DVR zo te ‘poweren’ voor opnames, video en alarmbeheer.

Voordelen AHD camera

De voordelen van een AHD camera zijn als volgt:  Ze ondersteunen een breed scala aan resolutie’s, maken een lang zendsignaal mogelijk tot wel 500 meter en zijn goedkoop in de aanschaf.

AHD HD camera’s bieden ten opzichte van digitale netwerkbewakingscamera’s een grotere stabiliteit met een uitmuntend bedieningsgemak. En ze kunnen tevens effectief worden gedeeld met traditionele analoge apparaten.

AHD CCTV technologie is extreem stabiel en de prijzen zijn hier bij ons zeer betaalbaar. Dus als je iets te beveiligen hebt en jij dit betrouwbaar wilt doen, denk dan ook aan een AHD video systeem van Kabel-Mania.

AHD