Wat is een internetcamera? Een internetcamera zoals een Anpwoo IP-camera worden aangeboden onder verschillende benamingen. Zo hoor je onder meer de termen IP of Internet Protocol cam, netwerkcamera of webcam. Hoe jij het ook verkiest om het zelf te noemen, een internetcamera is een camera die gegevens verzendt en ontvangt via een LAN (Local Area Network) en/of  het internet.

Beschouw zo’n Anpwoo IP-camera van Kabel-Mania maar als een minicomputer met geavanceerde ingebouwde optica. Ze worden geleverd met hun eigen software en moeten worden geconfigureerd voor een netwerk om te kunnen functioneren.

Die netwerkconfiguratie is een relatief eenvoudig proces en is over het algemeen niet ingewikkelder dan het configureren van een WiFi-netwerk. Anpwoo camera’s beschikken over hun eigen iPhone & Android apps, waardoor het opnemen en bekijken van video’s via het internet nog eenvoudiger wordt.

Hoe werkt een internetcamera? In plaats van video over een videokabel naar een monitor of DVR te verzenden, verzendt een internetcamera digitale video via een digitale gegevensverbinding zoals ethernet, USB, WiFi, enz.

Alles wat er maar nodig is om beelden over het netwerk over te zetten is reeds ingebouwd in het apparaat. Het is rechtstreeks verbonden via het netwerk, net als elk ander netwerkapparaat, zoals een printer of een scanner.

Afhankelijk van het type camera dat wordt gebruikt, kan het video opslaan in een aangesloten geheugenbron, verbinding maken met een ander apparaat op het netwerk voor opslag of video via het internet streamen.

Een internetcamera legt op dezelfde manier beelden vast als een reguliere digitale camera. Wat het anders maakt, is de mogelijkheid om de bestanden te comprimeren om ze verkleind over een netwerk te verzenden.

Als je over een bedrijf beschikt en jij er zeker voor wilt zorgen dat alles goed veilig gemonitord blijft, dan is een op het internet aangesloten IP beveiligingscamera zoals die van Anpwoo van cruciaal belang als je op zoek bent naar meer gemoedsrust.

En dankzij het feit dat de Anpwoo IP-camera’s heel klein en slim zijn, is het nog eenvoudiger dan ooit om er een robuust beveiligingssysteem voor in jouw kantoor mee op te bouwen.

Wil jij ook betaalbaar voor een goed en veilig camera beveiligingssysteem gaan, kies dan voor  Kabel-Mania’s Anpwoo IP-camera’s!

https://www.kabel-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=Anpwoo+IP-camera