Een optimaal thuisnetwerk is een onmisbaar onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Veel huishoudens zetten tegenwoordig een netwerk in bestaande uit zowel een bekabelde netwerkverbinding als een draadloze verbinding.

Deze twee netwerkverbindingsmethoden hebben beiden hun eigen voordelen. De draadloze verbinding maakt het eenvoudiger om toegang te krijgen tot het netwerk vanaf bijna iedere ondersteunde locatie. Een bekabelde verbinding is daarentegen doorgaans sneller dan een draadloze verbinding en heeft een lagere latentie.

Het beste betaalbare netwerk dat je op dit moment kan toepassen bestaat uit een netwerk van CAT7 kabels. De snelheden hiervan zijn ongekend snel, met maximaal 100 Gbps (!) op kortere afstanden tot 15 meter en teruglopend naar 10 Gbps op grotere afstanden.

Wat is een CAT7 kabel? Een Categorie 7 kabel, beter bekend als een CAT7  of Cat 7 kabel, wordt gebruikt voor de bekabelingsinfrastructuur van Gigabit Ethernet. Een CAT7 kabel biedt prestaties tot 600 MHz.

Simpel gezegd: Een CAT7 kabel is wat we jou aanraden te gebruiken voor bekabelde verbindingen in jouw slimme huis met smart apparaten!

Wat is het verschil tussen een CAT5, CAT6 en CAT7 kabel? Jij vraagt jezelf misschien af of het wel de moeite waard is om CAT7 kabels te overwegen. Een CAT7 kabel verschilt echter op verschillende manieren van de voorgaande Ethernet kabelstandaarden waaronder CAT5 en CAT6.  Eén van de grootste voordelen van de CAT7 kabel is de afscherming van de getwiste paren, welke de geluidsweerstand aanzienlijk verbetert.

Een CAT7 kabel, alhoewel misschien een ietsiepietsie duurdere optie, wordt ook als de meest duurzame beschouwd en biedt een langere levensduur dan CAT5 en CAT6, waardoor het zijn algehele rendement op investering verbetert en de allerbeste keuze is voor een type bedrading met de toekomst in gedachten.

Waarom wordt het gebruik van een CAT7 kabel zonder meer aanbevolen? Welnu, dit zijn de vier belangrijkste redenen:

Het werkt! Ervaring heeft uitgewezen dat door CAT7 bekabeling te gebruiken jij een uiterst betrouwbaar Smart Home verkrijgt die werkt, iedere keer weer.

Je bent een stapje voor! Het leven kan van tijd tot tijd onvoorspelbaar zijn, dus is het superlogisch om het moderne netwerk van jouw thuishaven optimaal met de toekomst in gedachten te plannen. Via CAT7 kabels kan je een uitbreidbaar en flexibel bekabelingssysteem maken dat jou in de toekomst kosten bespaart op het anders mogelijk opnieuw moeten bekabelen bij mogelijke nieuwe functies!

Het bevat een grotere koperen doorsnede. Wil jij ook meer kracht en minder spanningsdaling? Kies dan voor een CAT7 kabel, omdat deze een grotere koperen doorsnede bevat dan de CAT5. Dit betekent alsook dat de afzonderlijke kernen in CAT7 gemakkelijker te gebruiken zijn.

Dubbele afscherming. CAT7 is veel beter bestand tegen interferentie in vergelijking met een CAT5 kabel. Waarom? CAT7 heeft een algehele afscherming en tevens individuele afscherming van elk paar.

Ben jij ook enthousiast geraakt over alle voordelen van een CAT7 kabel voor in jouw huis?

Hier bij Kabel-Mania.nl kan je een groot aantal verschillende CAT7 kabels terug vinden in allerlei mogelijke lengtes.

https://www.kabel-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=CAT7