Verbeter de stabiliteit van jouw 3G / 4G breedband internetverbinding simpel met een CRC9 of TS9 antenna. De meeste hedendaagse USB modems zijn uitgerust met externe antennepoorten, ofwel met een TS9 of CRC9 connector.

Externe antenne

Het aansluiten van een externe 3G / 4G antenne is meestal vrij eenvoudig. Vergelijk enkel goed de antenne aansluiting met het type connector op jouw apparaat.

De typische componenten die nodig zijn om een hotspot met een externe antenne te verbinden zijn: Een externe antenne-adapter of standaardconnector met een daaraan verbonden coax kabel en uiteraard de cellular antenna.

TS9 of CRC9 connector

ZTE modems worden meestal geleverd met een TS9 poort en Huawei modems veelal met een externe CRC9 antenne aansluiting. Maar dit kan soms afwijken, dus is het aan te raden altijd eerst even te kijken in de apparaatspecificaties voor de juiste standaard antenna.

Maar als je werkelijk het verschil tussen de CRC9- en TS9 connectoren wilt weten, lees dan even verder. Beide zien er in eerste instantie bijna identiek uit, maar als je even verder onderzoek doet... Dan wordt het verschil wel duidelijk.

De voorzijde van de TS9 connector bevat een grotere diameter in vergelijking met CRC9. Het verschil zit hem eveneens in de binnendiameter van de connector. De afstand van het uiteinde van de pin tot de rand van de connector is alsook anders.

Dus een TS9 connector werkt zodoende (mogelijkerwijs) niet op een apparaat met een CRC9 antennepoort.

Signaalbooster

Zoals al eerder vermeld is de gemakkelijkste oplossing voor een kwalitatief goede mobiele breedband ontvangst mogelijk door een externe antenne op jouw mobiele breedband USB modem aan te sluiten.

En als een externe antenne op zichzelf nog steeds niet voldoende signaalverbetering biedt, dan kan je altijd nog een signaalbooster toevoegen. Deze extra versterker wordt dan tussen de externe antenne en jouw USB modem geplaatst.

Extra boost

Dus, indien je een extra boost nodig hebt voor jouw 3G / 4G breedband signaal, zoek dan hier naar wat extra versterking. Of kortom: Voor alle hens op je USB modem dek ga je naar Kabel-Mania zou ik dan maar zeggen!

https://www.kabel-mania.be/wifi-antenna/crc9-ts9-antenna?limit=30

Met hulp van hpanswers.blogspot.com, eyefromabove.com & alternativewireless.com