Het Global Positioning System (GPS) is een wereldwijd radionavigatiesysteem dat bestaat uit de constellatie van 24 satellieten en hun grondstations. GPS wordt voornamelijk gefinancierd en gecontroleerd door het Amerikaanse ministerie van Defensie (DOD).

Het systeem was dan ook oorspronkelijk ontworpen voor de assistentie van Amerikaanse militairen. Maar tegenwoordig zijn er wereldwijd ook heel veel civiele gebruikers van het GPS systeem. Al deze civiele gebruikers mogen deze Standard Positioning Service zonder enige vorm van kosten of beperkingen gebruiken.

Wat is het nut van een GPS tracker?

Dankzij een GPS tracking gadget hoef jij je geen zorgen meer te maken dat jij jouw waardevolle spullen kwijtraakt. Of het nu een auto, hond, drone, koffer, een mobiele telefoon of iets anders is dat belangrijk voor jou is, het kan nu eenvoudig worden opgespoord met behulp van een GPS volgapparaat.

De voordelen van GPS tracking technologie zijn legio. En het beste nieuws hierbij is, dat er geen mobiel signaal nodig is om GPS te laten werken. Deze kleine trackers kennen veel handige toepassingen, zoals bijvoorbeeld:

Posities kunnen bepalen

Dit is de belangrijkste en meest gebruikte toepassing van een GPS tracker. Veel avonturiers hebben hun eigen tracker vanwege de vele voordelen van GPS voor wandelliefhebbers. Stel je nou eens voor dat jij samen met jouw vrienden wandelt en per ongeluk wordt gescheiden, dan kan GPS jou prima meehelpen elkaars locatie te vinden.

Als jij op reis gaat of naar een plaats reist waar je niet bekend bent, dan kan GPS jou assistereen om veilig en op tijd op uw bestemming aan te komen door je de beste beschikbare route of snelkoppeling naar jouw bestemming te laten zien.

Jouw huisdieren lokaliseren

Er zijn veel redenen te bedenken waarom jouw huisdier ontsnapt of wegloopt van je huis. Honden en katten worden bijvoorbeeld snel bang door harde geluiden zoals onweer en vuurwerk. Door ze een GPS halsband te laten dragen die is uitgerust met een GPS huisdiervolgsysteem, kan jij de locatie van jouw geliefde huisdier toch nog onmiddellijk achterhalen.

Hulpbehoefende ouderen monitoren

Eén van de algemeen bekendere toepassingen van GPS is het monitoren van ouderen. GPS voor ouderen helpt jou eenvoudig om voor een ouder familielid te zorgen die de neiging heeft om alleen op pad te gaan, maar vervolgens moeite heeft om de weg terug naar huis te vinden. Sommige gezondheidsinstellingen vinden deze technologie echt nuttig om voor hun demente patiënten of inwoners te zorgen.

Er zit een knop op deze apparaten die ouderen kunnen indrukken om onmiddellijk noodoproepen te doen voor medische hulp. Hier bij Kabel-Mania is er een D100 ouderen tracker (*) beschikbaar.

Een persoonlijke GPS tracker

Een persoonlijke GPS tracker van Kabel-Mania is speciaal ontworpen voor allerlei mogelijke doeleinden: het beschermen van jouw waardevolle bezittingen, het redden van kinderen, het controleren van autorijden door tieners, het opsporen van diefstallen, het voorkomen dat ouderen verdwalen... en nog veel meer. Als jij denkt dit waarvoor dan ook toe te passen, kijk dan even bij Kabel-Mania voor wat interessante mogelijkheden.

tracker