Het portret van een HD binge-watching media player fanaat.

Vandaag de dag doen we er van alles aan om zo weinig mogelijk tijd aan allerlei zaken te besteden. In plaats van voluit een woord uit te typen, kunnen we nu emoji’s gebruiken. In plaats van een e-mail te schrijven, kunnen we gewoon een lekkere tweet van 140 tekens posten.

In plaats van een oerhollandse maaltijd te maken, kunnen we behoorlijk rap een kant-en-klaarmaaltijd in onze magnetron zetten en het alsook snel opeten...

Dit wetende is het dus ook niet zo vreemd dat voor velen onder ons het favoriete tijdverdrijf urenlang achter elkaar op de bank voor de TV door te brengen. Om op deze wijze aflevering na aflevering te bekijken via Netflix, andere streaming sites of gewoon lekker via onze eigen video files op de HD media player.

Maar waarom houden mensen zoveel van binge watching?

Het ontspant ons

De beste tijd namelijk om diverse afleveringen van Game of Thrones op één avond te bekijken, is uiteraard na een lange dag werken. Je stapt je huis in, trekt je comfortabelste pyjama aan, ploft een lasagne maaltijd in de magnetron, schenkt een glas wijn in en ziet al die slinkse acties in Westeros heerlijk voor je ogen gebeuren.  Zo vergeet jij al heel snel de stress van die dag!

Om even te ontsnappen

Net als bij het lezen van een goed boek, stelt TV kijken ons prima in staat om even onze eigen wereld met al zijn beslommeringen te ontvluchten en zo een wereld van misdaad, fantasie, romantiek of waar je hart ook naar verlangt binnen te stappen...

Ze weten ons wel te bewerken

Laten we eerlijk zijn, al die grote aanbieders in de mediawereld en streaming weten precies hoe ze hun slachtoffers kunnen lokken. Euh, ik bedoel behoorlijk geïnteresseerde kijkers.

Het is een natuurlijk menselijk instinct om precies te weten wat er op welk moment kan gaan gebeuren. Wij worden helaas dan nog steeds behoorlijk geïrriteerd als ons die vervelende ‘cliffhangers’ worden aangeboden.

Helaas voor ons maken de makers van allerlei TV programma’s hier flink gebruik van en worden we dus keer op keer opgezadeld met dramatische plotwendingen veelal aan het einde van een aflevering.

Omdat we echter zo betrokken raken bij wat we zien, kunnen we het echt niet helpen, om dan maar weer de volgende aflevering te bekijken om zo uit te kunnen vinden hoe het verhaal eindigt.

Maar helaas pindakaas: Deze aflevering kent natuurlijk ook een cliffhanger, dus blijven we bevangen in een vicieuze cirkel!

Hé schat, het is allemaal wetenschap!

Er is een wetenschappelijke reden waarom we zo graag binge-watchen. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen van nature alerter worden door alle beelden, geluiden, kleuren en bewegingen op TV. Dat komt omdat dit een natuurlijke biologische reactie veroorzaakt, aangezien ons lichaam zelfs nu nog alert blijft uitkijken naar mogelijke roofdieren.

Deze opwinding zorgt ervoor dat onze hartslag vertraagt en al onze aandacht wordt gericht op het vinden en verminderen van een potentiële dreiging. Met andere woorden: We kijken niet te veel, maar we beschermen onszelf gewoon!

Uiteindelijk maken we zodoende gewoon redelijk wat tijd vrij voor heerlijk binge-watching omdat we uitermate genieten van alles wat we via onze HD media player van Kabel-Mania voorgeschoteld krijgen! Zie jou wel weer prettig languit voor je TV!

hd media player

Naar een idee van kiwireport