TV’s hebben de afgelopen jaren een flinke evolutie doorgemaakt en alsook hun HDMI aansluiting ontwikkelde steeds verder. Hieronder vind je allerlei interessante info over wat jij zou moeten weten over het kopen van HDMI videokabels bij Kabel-Mania voor jouw TV.

Een heel geschikte kabel

We zijn al stevig aanbeland in het tijdperk van 4K televisie en met de ultra hoge 8K resolutie TV beelden die zich reeds aan de horizon laat doorschemeren. Plus daarnaast is er ook nog eens de mogelijkheid van high dynamic range (HDR), dat meer informatie per pixel kan verwerken dankzij een groter bereik van licht en kleur.

Dat zijn flink wat gegevens om te verzenden vanaf jouw mediastreamer, Blu-ray speler, gameconsole of PC. Je hebt daar dus een heel geschikte kabel voor nodig: een HDMI kabel van Kabel-Mania.

HDMI is de gevestigde standaard als het gaat om het via één kabel verzenden van video en geluid van een home entertainment apparaat naar jouw TV.

Dus wens jij de juiste HDMI kabel die dit werk verricht en er het liefst ook nog zo weinig mogelijk voor uit te geven. Want het is tenslotte maar een kabel. Dit is waar Kabel-Mania jou assisteert!

Hoe de beste HDMI kabel uit te kiezen

Ondanks inspanningen van sommige fabrikanten om hun producten te labelen als ‘HDMI 2.0’ of ‘HDMI 2.1’, onderscheidt de ene HDMI kabel zich veelal niet van de andere door de HDMI versie.

Dat versienummer (1, 1.4, 2.0, enz.) beschrijft namelijk de mogelijkheden van jouw hardware: TV’s, soundbars, A/V ontvangers, enzovoort. Dus niet een HDMI kabel.

In plaats daarvan zijn dit de basis-criteria die jij zou kunnen gebruiken bij het kiezen van een nieuwe kabel:

  • Snelheid (of bandbreedte) - Dit criterium is de grootste overweging bij het kiezen van een HDMI kabel
  • Lengte - In een ideale wereld kies jij voor de kortst mogelijke HDMI kabel die bij jouw gewenste installatie past. Zorg er natuurlijk wel voor dat jij een HDMI kabel selecteert die lang genoeg is voor jouw huidige en potentiële toekomstige behoeften

Daarnaast moet jij er ook voor zorgen dat de HDMI kabels zijn gecertificeerd om de nieuwere, snellere HDMI 2.0 standaard te ondersteunen. Dit is veelal nodig bij het gebruik van 4K en game consoles.

We raden het evenzo ten zeerste aan om, indien jij Dolby Vision of HDR10+ A/V apparatuur gebruikt, enkel high-speed HDMI kabels aan te schaffen die gegarandeerd de volledige 18 Gbps data doorvoer kunnen leveren. Ook dit is een HDMI 2.0 kabel (of hoger).

De HDMI koningin

De televisie is de koning van elk groot home-entertainment imperium, maar om een koning het beste te laten regeren, heeft hij zijn koningin nodig: de Kabel-Mania HDMI kabel.

Samen met Kabel-Mania regeer jij koninklijk over jouw eigen TV koninkrijk!

HDMI