Wil jij heel graag en eenvoudig twee computers kunnen bedienen, maar heb je slechts ruimte op jouw bureau voor één USB muis en toetsenbord? Heb jij dan even mazzel! Er is via Kabel-Mania een gemakkelijke manier om dat probleem simpel op te lossen: via een USB switch box.

Wat is een USB switch of schakelaar?

Dit is een apparaat waarmee één of meerdere USB randapparaten verbinding kan maken met meerdere computers, maar dan wel met één computer tegelijk.

Een dergelijk USB apparaat wordt veelal toegepast om bijvoorbeeld een muis, toetsenbord, scanner, printer of externe harde schijf met twee of meer computers te delen.

De computer wordt handmatig geselecteerd door op knoppen op het apparaat of via software te switchen.

De KVM switch box

En er is alsook een KVM switch box. De afkorting ‘KVM’ staat hier voor ‘keyboard, video en muis’. Hiermee kan jij één muis, toetsenbord en (meestal een VGA) monitor delen tussen twee computers.

Typen USB schakelaars

Er zijn verschillende modellen USB schakelaars. Sommigen van hen zijn ontwikkeld voor twee PC’s om één apparaat tussen beide te delen. Ze zijn veelal gericht op thuisgebruikers die meestal een printer, scanner of geheugenkaartlezer moeten delen tussen hun thuis PC en een laptop.

Anderen staan het delen van nog meer USB apparaten en/of computers toe.

De USB hub

Om meer randapparatuur aan te sluiten dan er poorten op zo’n USB switch box aanwezig zijn, kan een USB hub op één van de poorten van deze switch aangesloten worden.

USB hubs zijn superhandige apparaten die een USB poort op een laptop, desktopcomputer of switch splitsen in meerdere poorten welke elk hun eigen randapparaat kunnen aansturen.

Dit is een heel veel voorkomende oplossing voor computergebruikers die over allerlei verschillende extra USB apparaten beschikken, zoals externe harde schijven, flash drives, dvd-branders of andere gadgets zoals USB LED lampen.

Afhankelijk van hun stroomverbruik kunnen er maar liefst 127 apparaten via een enkele reeks USB hubs op een computer worden aangesloten! Dus zo kan je wel even vooruit!

Jongleren en goochelen

Een USB switch box van Kabel-Mania kan heel handig worden gebruikt om meerdere invoerapparaten met één computer te delen. Dit voorkomt dat jij met meerdere USB muizen en toetsenborden moet jongleren! Via Kabel-Mania kan jij zodoende via een USB switch box (en hubs) heel handig USB goochelen...

USB switch

KVM switch

hub

Bronnen: pcmag, news.wjct & toptenreviews