In het zeer recente verleden betekende het gebruik van een computer dat jij achter een bureau zat of rond ging met een laptop in de hand. Tegenwoordig kan je echter, dankzij smartphones en een enorme collectie van kleine draagbare smart wear computerproducten, al jouw bits en bytes altijd en overal met je meedragen.

En binnenkort hoef je misschien niet eens je gadgets mee te nemen: ze worden direct geïntegreerd in jouw cap, je kleding en je bril. De futuristische tijd van de ultieme draagbare technologie is dan eindelijk aangebroken.

Realistisch en onbeperkt

Nu, dankzij verbeterde batterij technologie, een steeds hogere processorsnelheid, onophoudelijke internetconnectiviteit en slimme softwareprogrammering, lijkt het potentieel van draagbare technologie niet alleen een stuk realistischer maar alsook onbeperkt in zijn mogelijkheden.

Wearable technologie (ook wel smart wear gadgets genoemd) is een categorie technologische apparaten die door een consument kan worden gedragen en vaak trackinginformatie met betrekking tot gezondheid en fitness verzameld en doorgeeft.

Andere mogelijke draagbare gadgets zijn apparaten met kleine bewegingssensoren om bijvoorbeeld foto’s te maken en te synchroniseren met jouw mobiele apparaten.

Fitness trackers

Maar vooral die handige fitness trackers in de vorm van smart watches en smart wear armbanden zijn in en worden veelvuldig gebruikt!

Stappen volgen, je hartslag meten, calorieën tellen, of jouw slaap registreren: Smart wear is voor velen een belangrijk onderdeel geworden in het dagelijks leven van een verrassend groot deel van de inwoners van de lage landen.

De (nabije) toekomst

Overweeg daarnaast andere interessante mogelijkheden. Jouw yogakleding zou je bewegingen kunnen volgen en jou direct feedback kunnen geven.

Of horloges en sieraden kunnen al jouw lichamelijke aspecten tracken m.b.t. een hele reeks gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot bipolaire stoornissen en daarna jouzelf en jouw arts kunnen waarschuwen.

Sensor en camera beladen brandbestrijdingsjacks kunnen de vitale functies en locaties van brandweerlieden volgen om hen veilig te houden en hun tactische effectiviteit te maximaliseren.

Tieners kunnen hun berichten bijhouden met Bluetooth ringen. Zet een Google Android compatibel bril op (compleet met lenzen op sterkte) en jij kan er allerlei soorten smartphone-achtige activiteiten mee uitvoeren.

Zelfs jouw hond kan letterlijk dapper in in deze draagbare computertrend stappen. Bevestig een slimme halsband aan jouw Max of Bella en je zult weten of ze de hele dag katten in de buurt lastig vallen of hun eetbakje bestormen.

Lichtpunt tech industrie

De verspreiding van slimme, draagbare apparaten zoals horloges en fitness trackers zal de komende jaren één van de lichtpunten van de tech industrie zijn.

En gelukkig brengt Kabel-Mania deze inspirerende en behulpzame smart wear producten graag bij jou thuis. Of liever nog direct om jouw pols, vinger, hoofd of elders op jouw moderne lichaam!

smart-wear

Info via o.a. electronics.howstuffworks.com