Of het nou gaat om het opladen van gadgets, het overbrengen van foto’s of het aansluiten van randapparatuur, bijna alles lijkt tegenwoordig wel een USB poort nodig te hebben. Helaas wordt jouw computer of laptop meestal afgeleverd met een minimum aan ingebouwde USB poorten, waardoor jij het gevoel kan hebben dat jij je in een soort USB woestijn bevindt. Gelukkig zijn er bij Kabel-Mania nuttige 3.0 hubs beschikbaar om jouw beschikbare USB aansluitingen direct flink te vergroten!

Tijdbesparend

Een geweldige USB hub zou vandaag de dag minimaal USB 3.0 (SuperSpeed) poorten moeten hebben, want die USB 3.0 is ongeveer 10 keer sneller dan USB 2.0, waardoor het dan ook een geweldige product is om flink wat tijd te besparen door de bestandsoverdrachtstijden in te korten.

Mits de daaraan verbonden apparatuur dit natuurlijk ondersteunt. Een mogelijke desktop harde schijf brengt bijvoorbeeld bestanden over met ongeveer 150 megabytes per seconde via een USB 3.0 verbinding, maar op een USB 2.0 hub wordt hier slechts het maximale van 40 megabytes per seconde verwerkt!

Maar helaas beschikken veel computers die momenteel gebruikt worden niet over geïntegreerde USB 3.0 poorten. De meeste gebruikers zitten in dat geval nog steeds vast aan USB 2.0 totdat ze een nieuwe computer kopen (of bij een desktop computer een USB 3.0 insteekkaart).

Achterwaarts compatibel

Zelfs in dat geval is het aan te raden om toch voor een USB 3.0 hub te gaan, om zo al prima op jouw computer toekomst voorbereid te zijn. Een USB 3.0 hub is namelijk achterwaarts compatibel met USB 2.0, dus kan jij zonder problemen USB 2.0 randapparaten aansluiten op zo’n snellere USB 3.0 poort.

Net zoals bij USB 2.0 wordt de USB 3.0 poort ook gevoed, wat betekent dat jij sommige externe componenten die je erop aansluit van stroom kan voorzien zonder ze nog extra op een externe voedingsadapter aan te hoeven sluiten.

Meer vermogen

In tegenstelling tot USB 2.0 levert USB 3.0 echter meer vermogen. Jij kan daarmee sommige gadgets zoals jouw MP3 speler sneller opladen en alsook meer apparaten van stroom voorzien met behulp van een USB 3.0 hub.

Dit vermogen (tot 500 milliampère bij 5 volt voor USB 2.0 en 900 milliampère voor USB 3.0) komt dan vanaf de computer waarop je de hub aansluit.

Een ander interessant kenmerk van een USB 3.0 hub is, dat ze meer gegevensbuffering bevatten dan USB 2.0 hubs. USB 3.0 hubs slaan USB 3.0 SuperSpeed pakketten in een buffer op en verzenden deze vervolgens opnieuw wanneer er een beschikbaar tijdslot in het SuperSpeed gegevenspad is. Zoef zoef, da’s lekker snel!

Energiebesparend

USB 3.0 energiebeheer kan daarnaast aanzienlijk wat stroom besparen vergeleken met USB 2.0. En het is belangrijk om te weten dat USB apparaten hot-swappable zijn, wat betekent dat jij ze simpel op de connector kan aansluiten en ze evenzo op elk gewenst moment weer kan loskoppelen.

Koop ook een USB 3.0 Hub bij Kabel-Mania om zo zeker te kunnen zijn van extra poorten met een optimaal snelle USB verbinding.