Een VGA-naar-HDMI-converter is ideaal om twee video apparaten samen te gebruiken die over deze twee verschillende signaaltypen beschikken.

VGA-naar-HDMI converters zijn superieur aan andere populaire PC naar TV converters vanwege de resolutie van de uitvoer. Bij een traditionele VGA naar S-Video omzetter blijft de tekst bijvoorbeeld wazig. Met een VGA naar HDMI beschik je echter over een resolutie die meer lijkt op wat je gewend bent op een hoge resolutie monitor.

Zo’n VGA-naar-HDMI converter wordt meestal gebruikt om een computersignaal naar een TV met een HDMI-ingang om te vormen. VGA is een analoog signaal, dus moet deze converter het signaal van analoog naar digitaal converteren. Veel VGA-naar-HDMI-converters voegen daarnaast tevens een audio-ingang toe aan het HDMI-signaal omdat HDMI zowel een audio als video signaal combineert, terwijl VGA alleen uit video bestaat.

Een VGA-naar-HDMI converter is Plug en Play, dus super eenvoudig te gebruiken. Het maakt automatisch verbinding en heeft geen extra App of instelling nodig. Geniet zo snel van video zonder moeilijke bediening!

Verbind eenvoudig de VGA kabel van een DVD-speler/PC/laptop zijn VGA out poort met de VGA input poort van de VGA-naar-HDMI-converter. Sluit vervolgens via de HDMI-uit een HDMI kabel aan op je TV of ander HDMI apparaat. Een kind kan de was doen!

Als jij ook een VGA-signaal naar een digitaal high-definition HDMI-signaal met een resolutie tot 1080p wenst te converteren, kijk dan hier in de Kabel-Mania.be catalogus naar een handige VGA-naar-HDMI-converter die perfect werkt.

HDMI is machtig, maar VGA is ook nog prachtig. Combineer het krachtig via Kabel-Mania.be

https://www.kabel-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=VGA+naar+HDMI+Converter