Het opzetten van je eerste blog kan vrij eenvoudig zijn. Maar om het een knooppunt voor veel lezers te maken die er samenkomen, dat is een heel ander verhaal. Juist daarom heeft Kabel-Mania hier een aantal blogtips voor beginners verzameld, om je door de vroege fase van jouw blogreis te begeleiden. 

De volgende blogtips voor beginners helpen jou een ideale blog te creëren die je lezers snel zullen onthouden. Onze eerste blogtip voor jou is om je doelgroep te bepalen.

Wie is jouw doelgroep? 

Wie zijn degenen die de blogpost lezen die je gaat posten? Als je dit eenmaal weet, bedenk dan wat de beste manier is om jouw content aan hen aan te reiken. Dit kan allemaal via tekst, foto’s, video, audio, computergraphics of andere multimedia mogelijkheden. 

Denk daarbij ook zeker aan je persoonlijke kennis van technologie. Houd rekening met de tijd en financiële middelen die je waarschijnlijk in de productie en ontwikkeling van jouw content zult investeren. Met deze kennis kun je zeker een geweldige blog maken die de aandacht van de lezers trekt (en je misschien ook stiekem helpt online geld te verdienen).

Wat is een blog precies? 

Een blog zijn online verhalen die je via jouw toetsenbord invoert, die vervolgens chronologisch met de nieuwste inhoud bovenaan verschijnt. Het kan over van alles gaan. Maar om echt succesvol te zijn, moet je waardevolle en tastbare services of verhalen aanbieden waar jouw lezers van kunnen profiteren. 

De inhoud die je maakt, mag ook niet saai, droog of waardeloos zijn. Ze moeten daarentegen informatief, onderhoudend, uniek, creatief en vooral heel boeiend zijn. 

Bloggen is ook aan consistentie verbonden. Elke blog die niet consistent en gefocust is, vindt het moeilijk om lezers aan te trekken en/of deze te behouden. Je moet beginnen met het opbouwen van jouw persoonlijk blog door...

De juiste niche te vinden 

Een niche is in dit geval gewoon een ander woord voor het onderwerp van jouw website... 

Het is niets anders dan een groep mensen die jij met jouw inhoud wilt bedienen. Het kan over mode, gewichtsverlies, fitness, technologie, enzovoort gaan. Maar dit moet ook zeker een niche zijn waar jij een passie voor hebt. Wannt dat is immers een fantastische manier voor jou om op je computer je teksten voor te gaan schrijven.

Waar ga je precies over bloggen? 

Het moeilijkste van het starten van een nieuwe blog is om te beslissen waar je precies over gaat schrijven. Het kiezen van een blogonderwerp waarin je weinig of geen interesse hebt, is zonder meer alsof jij jezelf ertoe aanzet te mislukken. 

Maar als je gepassioneerd over het onderwerp bent, dan zal jouw enthousiasme zeker in je inhoud resoneren. En dit is waar jouw lezers naar op zoek zijn: fijne content van een hoge kwaliteit.

Hoe vaak moet ik posten? 

Dit is een terugkerende vraag van veel bloggers. In principe is het zo dat het aantal keren dat jij per week een bericht plaatst, in grote mate bepaalt hoe zichtbaar jouw blog voor online gebruikers is. 

Als jij niet regelmatig bloginhoud plaatst, dan blijft jouw website statisch alsof er niets omheen gebeurt. Dus, luie bloggers! Sorry, je hebt geen schuilplaats. Maar ga absoluut met regelmaat aan de slag. 

Sommige grote en populaire blogs publiceren bijvoorbeeld twee keer per dag. De meer persoonlijke bloggers publiceren ook vaaak één of twee keer per dag. 

Hoe het ook zij, het minste aantal keren dat je zou moeten publiceren, zou één keer per week moeten zijn. Maar als je echt serieus bent om jouw blog naar een hoger niveau te tillen, dan moet je minstens twee keer per week nieuwe content plaatsen! 

Nou dat was het even met de beginnerstips voor bloggers. Creëer in 2022 ook de content die flink aanspreekt. Want alleen degenen aan de top creëren keer op keer hoogwaardige en waardevolle inhoud die lezers niet kunnen negeren, zelfs als ze tegenwoordig veel haast hebben. Dat is het grote geheim van het verslaan van alle zo-zo blogs die er al volop online zijn! 

Bron: mybamnet

Selfie Monopod