Vriendschappen hebben een positieve invloed op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Vrienden hebben kan ook zeker jouw geluk vergroten en stress verminderen. Plus onder meer je gevoel van verbondenheid en doelgerichtheid vergroten. Het kan soms een uitdaging zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk, wat betekent dat er tal van handige Android en Apple iOS apps zijn die je kunnen helpen contact met anderen te maken. Dus of je nu een nieuwe beste vriend(in) wilt vinden, jouw passie wilt delen of gewoon met iemand wilt chatten. Dan kun jij dit het beste met je smartphone of tablet doen! Ontdek hier enkele fijne apps om vrienden te maken!

Meetup 

Als je nog nooit van Meetup hebt gehoord. Dan is dit in het kort een online netwerk dat speciaal voor mensen is ontworpen om anderen te ontmoeten om activiteiten te delen die ze leuk vinden om te doen.

Dankzij dit platform kun je simpel met de lokale bevolking of reizigers met dezelfde passie in contact komen. Of dit nu gaat om fotografie, sport of koken. Dat maakt niet uit. 

Zoek onder de 50 miljoen leden naar communities bij jou in de buurt en sluit je bij degene aan die je het leukst vindt. Je kunt ook je eigen groep creëren en zelf evenementen gaan organiseren.

Bumble BFF 

Bumble is een dating-app die op tinder lijkt, maar met een functie genaamd BFF wordt geleverd. Die jij kunt gebruiken om nieuwe vrienden te vinden. Zo kun je, waar jij ook bent, iemand ontmoeten met wie jij jouw vrije tijd veel leuker zult doorbrengen. 

Als je iemand in de app leuk vindt, dan ‘swipe’ je naar rechts, maar als je dat niet doet, swipe je naar links. Als jullie allebei naar rechts swipen, dan is het een match! Je hebt daarna 24 uur om met elkaar te communiceren, anders verdwijnt de match.

Nextdoor 

Ben je bijvoorbeeld net verhuisd naar een nieuwe buurt en weet je niet hoe je nieuwe vrienden moet maken? Download dan Nextdoor en word onderdeel van je lokale gemeenschap. Voer jouw adres in en selecteer de buurt waarin jij woont. Op de kaart tabblad zie jij vervolgens alle buurten en het aantal leden. Je kunt op elk moment lid worden of stoppen. 

De lay-out lijkt behoorlijk op Facebook. Zodra jij de app opent, dan zie je eerst de nieuwsfeed gevuld met berichten die door leden van uw lokale gemeenschap zijn gemaakt. Je vindt er ook informatie over veiligheid, wat vooral belangrijk is als jij kinderen hebt.

Yubo 

Yubo is in het leven geroepen voor alle jongeren die zich geïsoleerd voelen. Ze kunnen hier chatten, gamen, aan livestreams deelnemen. Plus van het gezelschap van mensen van over de hele wereld genieten. 

Aangezien deze app op een jonger publiek is gericht, moet jij je leeftijd tijdens het registratieproces opgeven.  Je moet minimaal 12 jaar oud zijn. En als jij jonger dan 18 bent, dan ontvangen je ouders een bericht waarin om hun goedkeuring wordt gevraagd. 

Yubo staat bekend als tinder voor tieners omdat het hen in staat stelt profielen te swipen. Maar het is vooral dankzij een livestream functie echter veel meer dan dat. Je kunt hierin een live video starten en met maximaal 10 vrienden chatten. Je kunt Yubo ook gebruiken om naar personen te zoeken met dezelfde interesses.

Peanut 

Peanut is een veilige plek voor vrouwen die elkaar graag willen ontmoeten en steun bij elkaar willen vinden. Het beste van deze app is dat je op basis van de fase in je leven naar vrouwelijke vrienden kunt zoeken. 

Kies in deze sociale app je levensfase en begin vervolgens met swipen om contact met vrouwen in je buurt te maken. Zodra jij je match hebt gevonden, kun je elkaar leren kennen door met elkander te sms’en of te videobellen. De app wordt geleverd met een nieuwsfeed waar jij content kunt verkennen die met jouw levensfase verband houdt. Of hier zelf in posten.

Ben jij er klaar voor om vrienden te vinden? 

Vrienden zijn één van de belangrijkste bezittingen die je kunt hebben. Ze zijn bij je om jouw successen te vieren en om je te ondersteunen als er dingen in je leven mis gaan. Het is echter niet altijd eenvoudig om nieuwe mensen te ontmoeten. Gebruik daarvoor gewoon één van de sociale apps in dit Kabel-Mania artikel! En you will never walk alone! 

SOCIAL APPS

Bron: appadvice