Ben je op zoek naar een stevige zweetsessie zonder dat jij jezelf tot de sportschool beperkt? Heb je even geen motivatie om rondjes over een circuit te rennen? Maak je dan geen zorgen, want er zijn nog genoeg dingen in de warmere maanden van het jaar te doen. Outdoor sports en fitness activiteiten die je kunnen helpen om in (top-) vorm te blijven (of zelfs nog iets beter te worden), terwijl je een serieus sportavontuur aan je actieve dagen toevoegt. Om nog maar te zwijgen van een aantal vier- of sixpack abs! 

Hier is een overzicht van de beste sport- en fitnessactiviteiten die je aan jouw zomerbucketlist kunt toevoegen.

Ren 10 tot 15 kilometer 

De 10 of 15 kilometer zijn geweldige afstanden voor zowel hardlopers als de ‘standaard joggers’. Als je in de laatste categorie valt, dan geven ze jou de mogelijkheid om je training af te wisselen en jouw cardiovasculaire conditie te verbeteren. Dit zonder je zuurverdiende spieren op te offeren.

Beklim of ren een berg op 

Als graag met wat spanning en avontuur aan je outdoor training wilt toevoegen, dan is rotsklimmen een geweldige manier om dat te doen. Rotsklimmen (en hardlopen) zijn een geweldige manier om in vorm te komen. Je werkt immers tegelijkertijd aan je benen, armen, rug en schouders. 

Maar voordat je echt in de Ardennen of Alpen gaat klimmen, doe dan eerst onderzoek voor de essentiële dingen die je voor het bergbeklimmen of rotsklimmen nodig hebt.

Doe een volledige week 100 push-ups per dag 

Push-ups zijn een geweldige manier om je borst, armen en schouders op te bouwen. Dus waarom zou je jezelf deze zomer niet eens een echte uitdaging geven en een hele week lang 100 per dag proberen te halen? Als dat aantal je net even wat te veel lijkt om allemaal tegelijk te doen. 

Want dat is de echte uitdaging! Dan kun je ze eventueel ook stiekem over de dag verdelen. Dat is uiteindelijk jouw keuze. Hoe dan ook, kies van tevoren een push-up aantal en zorg ervoor dat je die elke dag weer haalt.

Zwem in een meer 

Wat is de beste manier om te zweten en koel te blijven op een absurd warme dag? Heel simpel: ga het water in. Zwemmen is per slot van rekening één van de beste workouts voor het hele lichaam die er is. Want het bouwt je cardio op terwijl jij je onderarmen, kuiten, liezen, biceps, borstspieren en quads in één keer traint! 

Bekijk hiervoor alle meren of natuurlijke wateren bij jou in de buurt en plan een kleine excursie met een paar vrienden.

Ga naar het strand voor een training 

Je zul deze zomer vast wel op een bepaald moment op het strand zijn, maar dat betekent echt niet dat je enkel op het zand moet luieren. Ga liever aan de kust hardlopen of in de zee zwemmen. Of ga met een paar in bikini geklede babes of stoere knapen beachvolleyballen. Zoek op YouTube naar wat specifieke strandkracht oefeningen en/of conditietraining die je direct op het zand kunt uitvoeren.

Ga kayakken 

Als je graag op het water wilt zijn, maar het niet warm genoeg is om te zwemmen, spring dan eens in een kajak. Kayakken is een geweldige manier om je bovenlichaam te trainen. Het peddelen traint immers je armen, schouders, biceps, triceps, core en rug.

Maak een lange fietstocht 

Op de fiets erop uitgaan is een leuke manier om het buitenleven te verkennen terwijl je calorieën verbrandt. Zoek een mooie route in je dorp of stad uit. Of ga een echte uitdaging aan en kies indien mogelijk voor een heuvelachtig parcours. Fietsen geeft je een geweldige beentraining, die je quads, hamstrings, bilspieren en kuiten in één keer in beweging zetten. 

Nou vertel: wie heeft nou een sportschoollidmaatschap nodig als je buiten bent? Kom op, veer ook op uit die luie stoel van je en blijf aangenaam in vorm met de bovenstaande outdoor sports en fitnessactiviteiten. En weet: we zijn trots op je als je dit echt doet! 

Bron: mensjournal 

https://www.kabel-mania.nl/zoeken?q=out

OUTDOOR SPORTS