Met de technologische vooruitgang zijn heel veel mensen, vanwege hun lichtgewicht ontwerp en draagbaarheid, een tablet in plaats van de vertrouwde laptop gaan gebruiken. Een tablet kan dan ook een geweldig apparaat zijn voor het creëren van allerlei content, maar om er absoluut een goede productieve tool van te maken, heb je echt wel een Bluetooth toetsenbord nodig.

Typsnelheid en functionaliteit 

Deze accessoire zal namelijk niet alleen je typsnelheid verbeteren, maar zal tevens functionaliteit toevoegen, aangezien het schermtoetsenbord op een tablet best wel middelmatig is om er flink op te typen. Het hebben van een Bluetooth toetsenbord bij een krachtige tablet maakt het in wezen tot een mini laptop.

Draagbaarheid 

Eén van de belangrijkste redenen om een tablet met een Bluetooth toetsenbord aan te schaffen, is de draagbaarheid die het biedt. Veel van deze toetsenborden zijn klein en licht genoeg om in een compacte draagtas te stoppen en mee te nemen voor als je ergens op afstand wilt werken.

Tussenruimte en de grootte van de toetsen 

Een mogelijke tekortkoming van veel toetsenborden die specifiek voor tablets zijn ontworpen, is dat ze veelal behoorlijk klein zijn. Hoewel dit zeker hun draagbaarheid verbetert, resulteert het wel in kleinere toetsen en soms wat ‘krampachtig’ typen. 

Het is om deze reden het beste als er ietwat ruimte tussen de toetsen zit, zodat jij niet per ongeluk twee toetsen tegelijkertijd indrukt.

Met meerdere gadgets te verbinden 

Een Bluetooth toetsenbord is super handig voor iemand die veel gadgets heeft. Je kunt namelijk heel simpel één toetsenbord gebruiken met elk apparaat dat met Bluetooth kan samenwerken zonder dat je het er definitief aan moet verbinden.

Flexibiliteit 

Plus een ander groot voordeel van een Bluetooth toetsenbord is dat jij het overal kunt gebruiken, ongeacht de locatie van de gadget die jij eraan verbindt. Een Bluetooth toetsenbord kan in de meeste gevallen namelijk aangesloten worden op ieder apparaat dat zich binnen een bereik van 9 meter bevind. Zo kan je op de bank of je bed zitten en toch nog een gadget zoals een Android TV mediabox via een draadloos toetsenbord bedienen.

Niet meer op glas typen! 

Als je geen extra geld wilt uitgeven aan een nieuwe computer of de toevoeging van een nieuw apparaat aan jouw toch al druk bezette huis vol gadgets niet kunt verantwoorden, dan kan jouw tablet, zoals een iPad of Samsung Tab, gemakkelijk met een paar accessoires in een laptop veranderen. Een Bluetooth toetsenbord is dan veelal erg ideaal, maar ook het gebruik van een heuse muis kan hieraan toegevoegd worden. 

Een tablet is een ongelooflijke handig apparaat, maar heeft één nadeel: het bevat geen ‘normaal’ toetsenbord. Kabel-Mania helpt je hier met een Bluetooth toetsenbord wel mee, zodat je niet meer continu op het glas hoeft te typen! 

 IPHONE-ACCESSOIRES TOETSENBORD

Bronnen: o.a. economictimes.indiatimes, justcreative, click2touch