Draagbare spraakrecorders maken geluidsopname mogelijk. Veel mensen gebruiken een voicerecorder om tijd te besparen, de productiviteit te verhogen en goed hun werk te doen.

Een moderne voicerecorder van Kabel-Mania gebruikt digitale technologie om geluid om te zetten in digitale gegevens welke elektronische apparaten kunnen opslaan. Een digitale voicerecorder bevat intern geheugen en veel varianten beschikken over geheugenuitbreiding sleuven waardoor je verwisselbare flashgeheugenkaarten met dit apparaat kan gebruiken.

Hier zijn enkele belangrijke, maar vooral nuttige toepassingen van een voicerecorder:

Ideeën vastleggen. Je loopt in het park en krijgt een schitterend idee. Je kan dit uiteraard proberen te onthouden, het idee opschrijven of... Op een knop drukken om het zo op jouw digitale voicerecorder op te nemen.

In tegenstelling tot oudere tape recorders, kan een digitale voicerecorder vaak vele uren aan geluidsopnamen opslaan. Schrijvers en songwriters vinden deze draagbare recorders vooral handig, omdat deze opgeslagen ideeën de ruggengraat vormen van hun grootste creaties.

Tijdens het bijwonen van een vergadering zou je alsook een voicerecorder kunnen inschakelen om hiermee belangrijke informatie vast te leggen die door anderen presenteerd wordt.

Medisch en juridisch gebruik. Jij hebt artsen vast wel eens persoonlijk of op TV in een microfoon zien spreken. Voordat de digitale technologie bestond namen artsen vele aantekeningen van patiënten op met behulp van tape recorders. Tegenwoordig hebben artsen toegang tot veel kleinere digitale recorders die hen meehelpen cruciale spraakmemo’s te maken wanneer ze bij patiënten op bezoek gaan.

Advocaten kunnen een voicerecorder gebruiken om audio opnames te maken tijdens de voorbereiding van een rechtzaak, terwijl criminele onderzoekers veelal digitale aantekeningen in het veld opnemen. Als jij de kost verdient met één van deze beroepen, dan is zo’n draagbare voicerecorder van Kabel-Mania wellicht zelfs van onschatbare waarde!

Leren. Universiteits studenten mogen misschien niet veel vergaderingen bijwonen, maar ze luisteren dagelijks naar lezingen in de klas. Het is voor deze studenten niet altijd even handig om hun eigen stem tijdens de les op te nemen, maar ze kunnen uiteraard wel heel belangrijke ideeën en feiten welke hun leraren vertellen vastleggen.

Transcriptie. Spraakherkennings toepassingen helpen personen documenten te maken door in de microfoon van een voicerecorder te spreken. Met sommige toepassingen kan je zelfs audio opnames automatisch converteren naar tekst.

Jij zou bijvoorbeeld Dragon spraakherkenningssoftware kunnen installeren en de transcriptiefunctie van dit programma gebruiken om zo de digitale gegevens van jouw Kabel-Mania voicerecorder om te zetten in tekst.

Indien jij niet over dit type software beschikt, kan jij altijd nog jouw opnamen handmatig transcriberen. NCH Software levert WavePad Sound Editor software voor Windows, Mac OS, iOS en Android waarmee je eenvoudig naar jouw opnames kan luisteren om zo direct te typen wat jij hoort.

Jij kan het afspelen als je dat wenst zelfs bedienen met jouw toetsenbord in plaats van met een muis. Met deze functie kan je luisteren en typen zonder dat je jouw handen van het toetsenbord hoeft te verwijderen.

Uiteraard is de allereerste stap bij het aanschaffen van een digitale voicerecorder te bepalen welke functies jij wenst te gebruiken voor jouw doeleinden. Daarna ben jij er zeker klaar voor om bij Kabel-Mania.nl te shoppen voor de beste voicerecorder met een puike geluidskwaliteit die perfect aan al jouw behoeften voldoet!

https://www.kabel-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=voicerecorder

Bevat voicerecorder info van smallbusiness.chron.com