Wist jij dat studenten één van de hoogste risicogroepen voor criminaliteit in ons land zijn? Aangetrokken door vaak goed zichtbare waardevolle items zoals laptops, smartphones en iPads, zien die lelijke dieven studenten veelal als een gemakkelijke prooi. Maar een deur alarm van Kabel-Mania kan ze wel wat tegenhouden!

Want om te voorkomen dat studenten het doelwit worden, moeten zij hun veiligheid en beveiliging een topprioriteit maken door bijvoorbeeld enkele van de onderstaande stappen te volgen:

Houd waardevolle objecten uit het zicht

Of jij nou student bent in een privé accommodatie of elders in een studentenhuis, het is van essentieel belang dat jij jouw waardevolle spullen veilig en uit het zicht houdt.

Plaats zodoende nooit waardevolle of elektronische voorwerpen in de buurt van deuren of ramen, omdat dit voor dieven wel een heel gemakkelijke aangelegenheid is om jouw geliefde voorwerpen mee te nemen...

Sluit ten alle tijden altijd jouw kamer goed af wanneer jij deze verlaat. Als jouw kamer of gedeelde accommodatie een paar weken leeg staat, verberg dan al die waardevolle spullen zodat deze niet gemakkelijk zichtbaar zijn. Of beter nog: Verwijder ze volledig uit deze kamer!

Let op vreemdelingen en onbekende bezoekers

Dit is vooral het geval voor studenten die in gedeelde studenten accomodaties wonen. Laat zodoende nooit een persoon toe die jij niet kent in de gemeenschappelijke ruimtes in jouw gebouw, maar vraag hem of haar in plaats daarvan wie hij wil bezoeken en bied aan om die persoon door deze persoon op te halen.

Vraag evenzo of je iemand kan helpen, als je een vreemde op de gang tegenkomt die jij niet herkent.

Persoonlijk alarmsysteem

Plaats daarnaast eenvoudig een deur en (eventueel) raam alarm met handige unieke inlog code van Kabel-Mania om jouw persoonlijke ruimte prettig af te schermen.

Met z’n ingebouwde keypad kan jij het beveiligingssysteem behoorlijk snel plus accuraat activeren en deactiveren. Zijn luide alarmsignaal doet daarna de rest wel, indien nodig uiteraard!

En terwijl je dan toch goed bezig bent, denk dan eveneens aan een rook alarm of melder... Voor als die per ongeluk nog niet aanwezig is!

Meer toezicht nodig!

Dit alles zal normaal gesproken niet alle potentiële dieven afschrikken, maar voorkomen is vaak beter dan genezen... En nee, dit geldt niet alleen voor medicijnstudenten hoor!

Schaf nu dus ook hier bij Kabel-Mania een veilig deur, raam en rook alarm aan tegen een wel heel schappelijke prijs. Adequate beveiliging: Altijd doen!

deur alarm

rook alarm

Dit blogartikel kwam tot stand met wat hulp van broadswordsecurity