Digitale hand microscopen worden steeds populairder vanwege hun draagbaarheid en de verscheidenheid aan ‘monsters’ die met zo’n microscoop kan worden bekeken. Kabel-Mania is leverancier van vele microscopen, waaronder versies met een ingebouwd LCD kleurenscherm. Daarmee is het bekijken van ieder willekeurig object een fluitje van een (euro) cent!

Een digitale hand microscoop van Kabel-Mania is geschikt voor vergrotingswaarden varierend tussen de 20 en 1000 keer, wat een behoorlijk groot bereik oplevert. Menig digitale microscoop kan vrijwel ieder object, zowel thuis als buitenshuis vergroten... Alhoewel deze het beste werkt met ondoorzichtige oppervlaktes.

Er zijn bij Kabel-Mania allerlei microscopen waar je eenvoudig foto’s en video’s mee maken, zodat jij al die bevindingen van je kan opslaan voor latere observatie of voor gebruik op een website of in een academisch tijdschrift.

Sommige digitale hand microscoop kits (DMS - 039M) bevatten alsook speciale software, waar je jouw gemaakte foto- of videobestanden mee kunt bewerken plus nauwkeurig verschillende soorten precieze metingen kan uitvoeren, zoals lineaire, radiale en hoekmetingen met een nauwkeurigheid tot op ongeveer 1 micrometer (= 0,01 mm!).

Ze kunnen worden gepowered door onder meer een USB aansluiting of bijvoorbeeld een oplaadbare lithium-ion batterij.

Als je voor meer veiligheid en een langere levensduur voor jouw microscoop wenst te gaan, wat met name belangrijk bij is buitengebruik, kies dan voor een uitvoering met een rubberen coating. Dit biedt niet alleen een veiliger grip om het tegen vallen te beschermen, maar is alsook extra comfortabel in het gebruik.

Kabel-Mania levert daarnaast draagbare mini microscopen die een heel nuttige, maar soms ook grappige vergroting aanbiedt voor jongere kinderen, grotere kids, studenten, ingenieurs en anderen individuelen die heel graag micro-dingen zoals een printplaat, munten, sieraden, je eigen huid of insecten willen vergroten en verkennen.

Deze mini koekeloerders zijn compatibel met iOS (iPhone en iPad), Android, Mac, Windows, Linux en Chrome OS. Enkele ervan zijn zelfs voorzien van een ingebouwde LED verlichting om je micro onderzoek nog meer te vergemakkelijken!

Zo kan je niet anders concluderen dat een digitale hand microscoop van Kabel-Mania  een ideaal geschenk is voor elke student of hobbyist die geïnteresseerd is in de kleine dingen in het leven!

https://www.kabel-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=microscoop