Met een overvloed aan streamingdiensten die on-demand muziek, films en tv-programma’s aanbieden, is er een onbeperkt voorraad aan entertainment binnen handbereik. Maar als de WiFi functionaliteit van jouw oudere computer per ongeluk niet aan de eisen van het hoge kwaliteit streamen kan voldoen, dan ontvang je enkel stotterende videobeelden met een lage resolutie. Wat is hiervoor de oplossing? Een USB Network Adapter van Kabel-Mania voldoet!

Zo’n USB Network Adapter is namelijk de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manier om je oudere WiFi laptop of desktop PC te upgraden. Dit is iets wat een wereld van verschil maken voor jouw internetverbinding.

Hoe een draadloze USB Network Adapter werkt

Een draadloze USB Network Adapter is een elektronische gadget waarmee computers heel simpel zonder kabels verbinding kunnen maken met het internet of met andere computers. Ze sturen data via radiogolven naar routers die deze vervolgens doorgeven aan breedbandmodems of interne netwerken.

De meeste laptops beschikken reeds over ingebouwde draadloze adapters, maar je moet er vaak zelf eentje op desktop computers installeren. Voor zo’n adapter heb je maar één USB-poort nodig. Bovendien biedt zijn plug-en-play functionaliteit het bijkomende gemak dat je het apparaatje eenvoudig kunt verwijderen wanneer het niet nodig is, om het dan op een andere computer te kunnen gebruiken.

Snelheden van een USB Network Adapter

De oudste standaard, IEEE 802.11b, maakt snelheden tot 11 Mbps mogelijk. De nieuwere USB netwerk adapters zenden uit met IEEE 802.11g snelheden die kunnen oplopen tot 54 Mbps.

De IEEE 802.11n standaard kan theoretisch snelheden bereiken van 300 Mbps, maar de adapters die deze gebruiken zijn doorgaans ietwat langzamer omdat de radiofrequenties soms druk bezet zijn en er sprake kan zijn van interferentie.

De 802.11ac standaard kan theoretisch een 1 Gbps overdrachtsnelheid bereiken en zal daarmee behoorlijk snel zijn omdat het in de 5 GHz frequentieband werkzaam is.

Een USB Network Adapter en veiligheid

Een draadloze USB Network Adapter heeft veelal een bereik tot 60 meter, afhankelijk van mogelijke obstakels zoals gewapend beton. Iedereen die een draadloze WiFi adapter op hun computer heeft geïnstalleerd, kan jouw signaal oppikken en toegang tot al jouw bestanden verkrijgen. Het beveiligen van jouw draadloze netwerk is zodoende erg belangrijk.

Om deze ongeoorloofde toegang te voorkomen, gebruiken draadloze adapters speciale encryptie protocollen om hun signalen te beveiligen. Deze WEP, WPA en WPA2 protocollen bieden wachtwoordbeveiligde en gecodeerde transmissies voor draadloze netwerken.

Jouw adapter ondersteunt deze protocollen veelal wel. Het is daarbij fijn om te weten dat het WPA2 protocol de sterkste beveiliging heeft. 

Hoe een USB WiFi Network Adapter in te stellen

Plaats allereerst jouw adapter in een beschikbare USB poort op jouw computer. De machine zou het direct moeten herkennen en jou vragen om het juiste stuurprogramma te installeren, maar als dat niet het geval is, dan plaats jij heel simpel de CD die bij het apparaat is geleverd, opdat jij de software alsnog handmatig kunt installeren.

Zodra de installatie voltooid is, plaats jij de adapter zodanig dat deze binnen het bereik van jouw router is en niet bedekt wordt door kabels, meubelsstukken of andere obstakels.

Vervolgens hoef je enkel maar verbinding te maken met het dichtstbijzijnde WiFi toegangspunt en ben je na het invoeren van de juiste toegangsgegegevens klaar om gemakkelijk op het internet te surfen plus te streamen.

Shop hier bij Kabel-Mania voor de beste draadloze USB network adapter voor jou. Zoek er een WiFi adapter uit die prettig met jouw PC zal samenwerken voor veel multimedia plezier.

usb network adapter