Door een Ethernet switch van Kabel-Mania te gebruiken, kan jij jouw internetverbinding met meerdere apparaten via één Ethernet kabel delen. Een bekabelde verbinding kan jou bij bepaalde apparaten een prestatieverbetering verstrekken, in plaats van volledig op WiFi te vertrouwen. 

Een Ethernet switch bevat vaak allerlei slimmere technologieën plus functies die een upgrade kunnen betekenen van de router die jouw kabelnetwerk leverancier jou mogelijk heeft verstrekt. Lees hier gerust nog even verder voor wat handige tips om de juiste Ethernet switch voor jou te kunnen vinden. Ofwel overwegingen bij het kiezen van een Ethernet switch.

Het aantal poorten 

Ethernet switches kunnen vijf tot zestien of soms wel veertig of meer poorten hebben. De meeste standaardrouters beschikken maar over een paar poorten.

Lage latentie 

Of jij nu video streamt, aan het gamen bent of bezig bent met een andere krachtige taak, je wilt niet dat er systeemvertragingen zullen zijn die de ervaring hiervan verpesten. De snelheid en prestaties van een Ethernet switch elimineren deze vertragingen die jij soms via een router kunt ervaren.

Snelle prestaties 

Ethernet switches kunnen gegevensoverdrachtsnelheden tot mogelijk 1 gigabit bereiken, wat vaak veel beter presteert dan WiFi.

Het dataverkeer beheren 

De Ethernet switch kan datasignalen naar specifieke apparaten sturen, waardoor er verkeersstoringen op het netwerk verminderd worden. Routers kennen deze mogelijkheid niet.

Gemaakt voor drukke netwerken 

Heb jij de beschikking over meerdere apparaten die jij graag op het netwerk wilt aansluiten, dan zijn Ethernet switches de perfecte oplossing. Probeer maar eens meerdere apparaten via een WiFi netwerk op een router aan te sluiten en de volledige netwerkprestaties zullen er al snel onder lijden. 

Hieronder zijn nog een paar belangrijke kenmerken van Ethernet switches terug te vinden om jou te assisteren bij het selecteren van een perfect model voor al jouw netwerkbehoeften.

Power over Ethernet (PoE) 

PoE is een wenselijke functie in een Ethernet switch. Het geeft jou de datatransmissie die jij zoekt, maar het stuurt tevens stroom over dezelfde Ethernet kabel. PoE is voor specifieke apparaten nodig die op het netwerk zijn aangesloten, zoals een beveiligingscamera. 

Indien een Ethernet switch over een PoE functionaliteit beschikt, dan is deze deze functie mogelijkerwijs op slechts één poort of enkele poorten aanwezig. Kostbaardere modellen hebben PoE veelal op alle poorten.

Snelheid 

Ethernet switches leveren verschillende datatransmissiesnelheden op de aangesloten poorten. Je kunt doorgaans kiezen uit 10 Mbps, 100 Mbps of 1.000 Mbps (wat ook wel 1 Gbps genoemd). Mbps is een afkorting die staat voor megabits per seconde, terwijl Gbps een afkorting is voor gigabits per seconde. 

De aanschaf van een adequate Ethernet switch is ongelooflijk belangrijk voor elk bedrijf, kantoor, of bijvoorbeeld een gamer thuis met een druk netwerk. Dus als jij ook moet vertrouwen op snelle en betrouwbare netwerksnelheden, dan is Kabel-Mania hier voor jou aanwezig om je te helpen. 

https://www.kabel-mania.nl/computer-networking-41/router-modem-switch/switch 

Bron: o.a. chicagotribune