Het gamen op smartphones is in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd omdat de interne componenten van onze mobiele apparaten steeds krachtiger zijn geworden. De Nintendo Switch is al een bewijs van hoeveel power je uit een handheld apparaat kunt halen, maar onze dierbare iOS en Android mobieltjes zijn ook geen sullen als het gaat om het aanbieden van een vracht aan leuke actiespellen! Maar al dat wild tikken op het scherm zonder enige tastbare of voelbare bediening kan soms voor een frustrerende ervaring zorgen. Laten we je jou dus hier de Kabel-Mania gamepad voor een mobiel introduceren!

Gamepads voor iOS en Android smartphones 

Want gelukkig voor bijna alle mobiele gamers ondersteunen de iOS en Android smartphones een hele reeks van uitstekende gamecontrollers. Sommige controllers worden hierbij ondersteund via een bijna universele Bluetooth verbinding, terwijl anderen afhankelijk zijn van een USB of Lightning verbinding. 

Met deze Kabel-Mania gamecontrollers kun je een veel rijkere game-ervaring hebben terwijl je vaak ook nog meer van de games zelf ziet die jij speelt, aangezien je niet meer de helft van jouw smartphone scherm met jouw vingers bedekt. 

Wat je verder echt wel moet weten over deze mobiele gamepads:

De compatibiliteit 

Zorg er eerst voor dat de controller met jouw mobiele apparaat kan samenwerken. Veel mobiele controllers zijn enkel voor Android geschikt, maar er zijn ook tal van iPhone opties. Let hierbij vooral op de compatibiliteit met de versie van het besturingssysteem, vooral als jij over een oude versie van Android of iOS beschikt. Sommige controllers vereisen nieuwere versies om te kunnen functioneren.

De spellen/games 

Sommige games zijn beter geschikt voor deze gamepads, dus denk erover na wat voor soort spellen jij leuk vindt. Meer een touchscreen puzzelspeler? Een mobiele gamepad kan dan niet veel uitrichten. Maar als jij veel first-person shooters speelt of merkt dat je verlangt naar meer precisie in al je platformgames, dan is de kans groot dat je spelervaring enorm zal verbeteren met een heuze gamepad.

De bevestiging 

Als je met een mobiele controller speelt, dan heb je iets nodig om jouw telefoon of tablet op te houden. Sommige controllers worden geleverd met een ingebouwde houder, anderen niet. Je zou ook een standaard voor de telefoon kunnen krijgen, wat geweldig is als je een oppervlak hebt om op te spelen, maar minder handig als je bijvoorbeeld een snel spelletje Fortnite in de bus of trein probeert te spelen. Een bevestiging die ingebouwd is of je direct aan je mobiel kan bevestigen, wordt dan aanbevolen. 

Hieronder volgen nog twee aanraders, maar er zijn er meer in de webshop te vinden.

De iPega PG-9083S mobiele gamepad 

De iPega PG-9083S gamepad heeft iets unieks qua ontwerp als het om gamecontrollers gaat en spreidt zich geheel over je Android smartphone uit en geeft zo wel een beetje een Nintendo Switch-achtige gaming ervaring. 

Om deze reden is het met een breed scala aan mobiele apparaten compatibel en is het zelfs één van de weinige controllers die alsook goed met een compacte tablet samenwerkt. Het maakt verbinding via Bluetooth en iPega beweert dat de interne 380 mAh batterij tot 20 uur aan speeltijd meegaat. 

Houd er echter rekening mee dat het wellicht niet met elke Android game samenwerkt en dat je mogelijk een specifieke app moet downloaden om de belangrijkste functionaliteiten opnieuw toe te wijzen.

De 8 Bitdo SF30 Pro controller 

De retrocollectie van het 8BitDo merk is zeer gewild en het is ook wel te begrijpen waarom dit zo is. De SF30 Pro gamepad is gebaseerd op het uiterlijk en de stijl van de legendarische SNES controller en roept dan ook direct al sterke nostalgische gevoelens op. 

Er zijn echter enkele toevoegingen voor het modern gamen van vandaag de dag, waarbij de schouderknoppen en de twee mini-joysticks het meest voor de hand liggen. Het is een heel veelzijdige controller en gebruikt de Bluetooth connectie om met verschillende mobiele apparaten verbinding te maken, dus niet alleen met Android smartphones! 

Het is echter wat kleiner dan de moderne gameconsole controllers, dus kan dit wat ongemakkelijk zijn bij lange gameplay sessies. Als jij ondanks dit van de fijne retrolook van deze gamepad houdt, dan is het echt wel je geld waard! 

Speel ook extra tof een gaaf actie spel met een behendige en speelse gamepad van Kabel-Mania voor je smartphone! 

https://www.kabel-mania.nl/iphone-accessoires/gaming-accessoires/spelbesturing-gamepad?limit=45 

Bron: digitaltrends & ign