Muis en muisinstellingen zijn uiterst belangrijk als het gaat om gaming gaat. Slechte instellingen, plus een verkeerde muis gebruiken, kunnen jou er namelijk van weerhouden om je ware game master potentieel te benutten.

Jouw gaming muis keuze heeft dus grote invloed op je succespercentage in games. Het gaat hierbij niet alleen over het kiezen van de juiste gaming muis, maar het gaat alsook om het uitkiezen van de beste gaming muis waarmee jij kan werken.

Lees hieronder zodoende wat belangrijke tips om jou te assisteren bij het uitkiezen van de beste Kabel-Mania gaming muis en om zo de prestaties van je gamingmuis plus uiteindelijk jouw eigen spelprestaties flink te verbeteren!

Een optische of laser muis

Om een succesvolle gamer te zijn, is de keuze van welk type muis aan te schaffen uiterst belangrijk. Over het algemeen zie je twee soorten sensoren die worden gebruikt op moderne gamingmuizen, optisch en laser.

Een optische muis werkt veelal soepeler in combinatie met een specifieke muismat of zo. Aan de andere kant heeft de laser gaming muis een grotere gevoeligheid en zorgt voor een hogere DPI instelling. Alhoewel de gevoeligheid van optische muizen niet zo goed is als laser, wordt deze zo wel nauwkeuriger.

De DPI instelling

De DPI waarde (dots per inch) is gerelateerd aan de verplaatsingssnelheid van een muis: des te hoger de waarde, des te sneller de cursor op het scherm zal bewegen. Ieder spel vereist een ander type beweging, dus de DPI van jouw muis in kunnen stellen kan hierbij van vitaal belang zijn.

Wanneer jij een gaming muis uitkiest die specifiek aan jouw individuele behoeften kan voldoen en dusdanig kan worden aangepast dat het precies doet wat jij wenst op het gebied van snelheid en nauwkeurigheid, dan kan dit jouw gaming ervaring enorm beïnvloeden.

Macrotoets instellingen

Over het algemeen beschikt een gaming muis over een macrotoets (of meerdere) aan de duimzijde van de muis voor een gemakkelijkere toegang.  Jij kunt deze toetsen programmeren voor specifieke functies of vaardigheden in het spel, waardoor je reactietijd nog korter wordt.

Wil jij na het lezen van dit artikel ook naar een top gaming muis upgraden of er één aanschaffen? Nou, da’s geen problem want we hebben er hier bij Kabel-Mania diverse voor jou klaarliggen. Game on!

gaming muis