Zilver en sterling silver zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar ze betekenen absoluut niet altijd hetzelfde. Puur zilver, ook wel fijn zilver genoemd, heeft een werkelijk zilvergehalte van 99,9%. Vanwege zijn hoge zuiverheid is dit fijn zilver te zacht om te gebruiken bij het maken van sieraden en daarom wordt het vaak gemengd met andere metalen om het beter te maken.

Maar wat is dan stirling zilver? 

Sterling zilver is een legering die ontstaat wanneer er koper aan puur zilver wordt toegevoegd om zo de resulterende verbinding duurzamer en minder zacht te maken. Standaard heeft sterlingzilver een zuiverheid van 92,5%, wat betekent dat 7,5% van zijn legering van koper vervaardigd is of een ander metaal (meestal nikkel of zink). 

Er bestaat trouwens ook nog het zogenaamde muntzilver, wat een legering met een nog lagere zuiverheid is dat meestal 90% of minder zilver bevat. De oude bekende zilveren gulden en het tientje waren veelal van 72% zilver gemaakt.

Is sterling zilver geschikt voor dagelijks gebruik? 

Jazeker! Sterling zilver is één van de beste metalen voor dagelijks gebruik. Dus als jij op zoek bent naar een een sieraad waar je graag dagelijks mee wilt lopen, dan zijn zilveren sieraden zeker de juiste match voor jou. 

En hoewel deze metaallegering niet vatbaar is voor krassen, deuken of roest, heeft het na verloop van tijd wel een beetje de neiging om te verkleuren. Maar met een speciaal reinigingsdoekje en wat zilverpolish voor sieraden kun je elke vorm van aanslag simpel reinigen en jouw sieraden er weer als nieuw uit laten zien.

Waarom sterling zilveren sieraden te kopen 

Sterling zilveren sieraden staan bekend om hun schoonheid, duurzaamheid en maakbaarheid. Het is perfect als een tijdloos stuk en als alledaags accessoire. Het wordt vaak als oorbellen, ringen en armbanden gedragen. Sterling zilveren kettingen zijn echter ook behoorlijk populair. En als jij bij jezelf afvraagt of je wel sieraden van sterling zilver zou moeten kopen, dan zijn er hier enkele overtuigende redenen waarom je dat absoluut zou moeten doen!

Het is duurzaam 

Sterling zilveren sieraden gaan een leven lang mee. Wat jij vandaag koopt, ziet er over vijftig jaar dus nog hetzelfde uit! Plus als je een stempeltje zoals 925 gedrukt ziet, dan betekent dit dat het sieraad inderdaad 92,5% sterling zilver bevat.

Het is trendy 

Sterling zilver is een populair materiaal en het is voor velen behoorlijk betaalbaar. Ook al veranderen de ontwerpen misschien van tijd tot tijd, niets zal de populariteit van dit flexibele metaal verminderen. En als het dragen van goud of platina jou wat intimiderend lijkt, ook dan is sterling zilver zonder meer aan te raden.

Het biedt veel mogelijkheden 

Omdat zilver op zich een zacht en kneedbaar metaal is, is het voor sieradenontwerpers heel gemakkelijk om het in allerlei verschillende ontwerpen te gieten en het met diverse stenen te bezetten. Als gevolg hiervan zijn het aantal sieraden van sterling zilver grenzeloos. Zo kan je ook gemakkelijk vinden wat jij precies zoekt... en elk seizoen zijn er wel weer nieuwe en opwindende ideeën!

Bouw vlot je eigen collectie op 

Eén van de grote voordelen van sterling zilver is dat het niet alleen populair bij consumenten is, maar alsook bij ontwerpers. Sieraadontwerpers gebruiken het heel vaak om er hun meest creatieve ontwerpen mee te creëren. Plus als jij maar een klein budget hebt, dan kun je nog steeds genieten van het dragen van deze betaalbare zilveren sieraden en er met weinig geldmiddelen een eigen collectie mee opbouwen.

Hypoallergeen 

Sieraden gemaakt van metalen zoals koper en metaal kunnen vooral als jij een gevoelige huid hebt, deze huid al snel irriteren. Sterling zilver is een hypoallergeen materiaal, zodoende kun jij deze sieraden (uitzonderingen nagelaten) met veel vertrouwen en gemak dragen. 

Bovenop al deze bovenstaande voordelen, draagt het hebben van sterling silver sieraden in jouw collectie bij aan klasse, waarde, levensduur en veelzijdigheid. Kortom, sterling zilver sieraden van Kabel-Mania en onze zustersite i-Mania zijn echt een uitstekende keuze! 

GEZONDHEID & SCHOONHEID SIERADEN

Bronnen: o.a. jewelrynotes, afashionblog, justluxe & romadesignerjewelry