Het woord joy is een heel bijzonder Engels woord. Joy kan vertaald worden naar vreugde of plezier, maar zelfs als je dat doet, geeft het woord joy qua gevoel toch nog meer joy! De joy van reizen daar hebben we het over vandaag.

Eén van de redenen waarom mensen graag reizen is de ontdekkingen die het met zich mee brengt. Dat komt omdat een reis jou kan meehelpen de wereld om je heen behoorlijk te leren kennen en zo ook een hoop over jezelf.

Vervolgens keer jij terug naar jouw eigen thuis met uitgebreide nieuwe indrukken en wellicht een complete hernieuwde visie over het leven en de mogelijkheden ervan.

De blik op de wereld

Travel heeft een aantal van ‘s werelds meest gewaardeerde vrije denkers gemotiveerd om hun geest te openen en zo hun blik op de wereld te verbreden. Hun woorden over reizen tonen dan ook de joy van al deze nieuwe ontdekkingen en reflecties op.

Hier zijn enkele inspirerende citaten over reizen:

“Reizen is een reis naar jezelf maken.” - Amerikaanse performer Danny Kaye

“De echte ontdekkingsreis bestaat niet in het zoeken naar nieuwe landschappen, maar in het hebben van nieuwe ogen.” - Franse schrijver Marcel Proust

“Reizen en verandering van plaats geven nieuwe kracht aan de geest.” - Romeinse filosoof en staatsman Seneca

“Alleen in avontuur slagen sommige mensen erin zichzelf te leren kennen en zichzelf te vinden.” - Franse auteur André Gide

"Reizen maakt je bescheiden, je ziet namelijk wat een kleine plaats jij op de wereld inneemt.” - Franse schrijver Gustave Flaubert

Voordelen reizen

De voordelen van het reizen over de hele wereld zijn groot. Reizen vergroot bijvoorbeeld je waardering voor andere mensen en culturen. Want er is zoveel te leren van het daadwerkelijk bezoeken van een plek om daar zelf te zien hoe hun cultuur is.

Daarnaast stelt het jou in staat om verder dan enkel je eigen zorgen en problemen te kijken en meer meelevend naar een ander toe te worden.

Als je namelijk begint in te zien dat jij niet het centrum van het universum bent en dat mensen om jou heen soms veel grotere toestanden en problemen hebben dan jij, dan begin je wellicht meer compassie en begrip voor mensen te voelen.

Plus het kan zo een groter verlangen opwekken om mensen te helpen die minder mazzel in het leven hebben dan jij.

En ondanks dat het reizen op zichzelf geld kost, zullen al die travel herinneringen die je maakt voor altijd te koesteren zijn, en zijn zo meer waard dan alles wat je maar kunt aanschaffen.

Nou, wat zijn volgens jou de meest interessante aspecten van het reizen? Wat motiveert jou om te reizen?

De wereld vastleggen

Wat het ook is, vergeet niet om de juiste travel accessoires van Kabel-Mania mee te nemen, want als je bijvoorbeeld niet de juiste stroom adapter plug hebt, dan is het heel moeilijk om met jouw (smartphone) camera de bijzondere nieuwe wereld om jou heen vast te leggen! Bon voyage!

travel