Elke dag weer een klein beetje tijd indelen om jezelf opnieuw te centreren en te ademen doet wonderen voor jouw lichaam en geest. Er zit hier namelijk een wetenschap achter. Volgens een online raadgever kunnen ontspanningstechnieken jou helpen om met dagelijkse stress en met stress die verband houdt met verschillende gezondheidsproblemen om te gaan.

De gezondsheidsvoordelen van ontspannen 

De gezondheidsvoordelen van ontspanningstechnieken lijken eindeloos, van het verlagen van de bloeddruk tot het verbeteren van de spijsvertering tot het vergroten van de bloedtoevoer naar belangrijke spieren. Misschien soms zelfs je lachspieren! 

Hier hebben wij van Kabel-Mania een klein lijstje opgesteld met mogelijkheden om je optimaal te ontspannen.

Een lijstje met ontspanmogelijkheden 

Sluit je ogen en oefen het diep ademhalen: ook al is het maar voor een minuut, als jij je namelijk bewust bent van je ademhaling, dan kan dit helpen om jezelf opnieuw te centreren. 

Luister naar muziek terwijl je in een gemakkelijke stoel zit of ligt: het liefst iets dat rustgevend is, maar zeker muziek die voor jou werkt. 

Voeg een rustgevende etherische olie toe aan je Kabel-Mania aroma diffuser en zet hem aan. 

Krijg een massage: aangezien je op dit moment niet echt een professionele massage kunt krijgen, probeer het dan uit te rekken of gebruik een persoonlijke Kabel-Mania massage tool

Ga mediteren. Want al is het zelfs maar voor een paar minuten, meditatie kan je kalmeren. 

Sta jezelf toe om te dagdromen en aan iets te denken waardoor jij je gelukkig voelt. Je kunt ook visualisatie proberen, een ontspanningstechniek waarbij je ‘mentale beelden vormt om zo een visuele reis naar een vredige, kalmerende plek of situatie te maken’. 

Gebruik een foam roller . Zelfs als je recentelijk nog niet hebt gesport, kan een foamroller helpen om jouw spanning los te laten en je spieren los te maken. 

Knijp in een stressbal. Bewaar deze op je bureau voor een snelle manier om jouw spanning te verminderen. 

Drink wat thee of water. Probeer een rustgevende thee zoals groene, kamille of pepermunt. Of voeg wat citroen toe aan je water. 

Lees een boek. Het kan jou helpen je naar een andere plaats en/of tijd te vervoeren, wat voor enige afleiding kan zorgen van de dagelijkse stress. 

Bakken: voor sommige mensen is bakken een ontstresser. Koken kan ook helpen. 

Neem een aangenaam bad. Een ontspannend bad is immers een eersteklas zelfzorg, maar als je er niet genoeg tijd voor hebt, kan een snelle douche ook verfrissend zijn. 

Beoefen yoga: dit zal je helpen uit te rekken en beter te ademen. 

Kijk naar een streaming dienst via je Kabel-Mania mediaspeler: vooral een programma waarbij jij je goed en luchtig voelt, zoals een komedie van 30 minuten.

Wat je ook doet: word relaxed 

Er zijn uiteraard nog zoveel meer mogelijkheden op te sommen om behoorlijk te ontspannen. Het maakt hierbij ook niet uit welke methode je verkiest, als jij erna maar weer heerlijk relaxed bent! 

CABLE MANIA