Eén van de geneugten van huisdier of zeg maar pet bezit is om te observeren hoe ze spelen. Honden en katten hebben baat bij het spelen met speelgoed dat hen helpt hun opgekropte energie vrij te maken en hen verrijking en kansen biedt om zo een band met hun baasjes te krijgen die zich volop zullen vermaken met al hun capriolen!

Voor de kat of een kitten 

Katten zijn heel interessante, soms maffe wezens, en als je het geluk hebt geliefd bij één te zijn, dan weet je wel hoe belangrijk het is om ze een comfortabel en leuk verblijf te schenken. 

We vinden het allemaal leuk om te zien hoe kittens met hun speelgoed spelen. Online wordt gemeld dat speelgoed gezond voor het ontwikkelen van de kittengeest is. Een kittens die geen speelgoed heeft, kan als volwassenen kat zelfs moeite hebben om ermee te leren spelen!

Kattenspeeltjes uitkiezen 

Bij het speelgoed dat jij voor jouw kat uitkiest, moet je rekening houden met het natuurlijke gedrag van een katachtige. Vaak zijn de eenvoudige speeltjes de beste en degenen die onvoorspelbare bewegingen, snelle bewegingen en hoge tonen bieden, zullen jouw kat waarschijnlijk ook urenlang vermaak bezorgen. 

Katten houden er ook van om hun speelgoed ‘op te rapen’, dus kleine items zijn vaak aantrekkelijker dan grotere. Als jouw kat per ongeluk ongeïnteresseerd in speeltjes lijkt te zijn, dan is het mogelijk om via een extra prikkel het mogelijke spelen te vergroten door er een lekkere traktatie aan vast te maken.

En hoe zit het met een krabpaal? 

Een krabpaal biedt niet alleen een prima mogelijkheid om te spelen, maar ze zijn ook zeer noodzakelijk, aangezien krabben een belangrijk gedrag is voor katten en de kat een acceptabele uitlaatklep binnenshuis moet hebben. De belangrijkste kenmerken van een krabpaal zijn waarschijnlijk de hoogte, de stabiliteit en de oppervlaktestructuur.

Wanneer je met jouw kat moet spelen 

De beste tijd om met een kat te spelen, is wanneer deze van nature geïnteresseerd lijkt. Een roofzuchtige kat activiteit zal van nature rond zonsopgang en zonsondergang plaatsvinden, dus de ochtend- en avondspeeltijden zijn waarschijnlijk het meest succesvol. 

Maar let op: hoewel katten van nature speelse wezens zijn, zijn ze ook ontworpen voor korte explosie van intense fysieke activiteit afgewisseld met lange perioden van slaap.

Voor de hond of een puppy 

Hondenspeelgoed vormt de kern van de meeste hechtingsmomenten tussen huisdier en pet-eigenaar. Dat komt omdat honden van alle leeftijden prima gedijen op een regelmatige lichaamsbeweging en de interactie met hun menselijke metgezellen. Speelgoed voor honden is essentieel om jouw harig familielid te helpen bezig te zijn en gestimuleerd plus tevreden te laten blijven.

Hondenspeeltjes uitkiezen 

Het beste speeltje voor jouw hond hangt af van verschillende factoren, waaronder ras, grootte, leeftijd, persoonlijkheid en kauwgewoonten. Er zijn veel verschillende soorten hondenspeelgoed verkrijgbaar bij Kabel-Mania, dus kijk zeker even rond of je er iets geschikts voor jouw hond tussen vindt. 

Spelen en kauwen is natuurlijk gedrag van honden. Hoewel sommige honden meer spelen of kauwen dan andere, zijn hondenspeelgoed essentiële items voor alle honden. Er kunnen zich zelfs gedragsproblemen ontwikkelen als honden niet de juiste uitlaatklep hebben om hun instinct te volgen.

Waar is de bal? 

Een bal is een daarbij een onmisbaar speeltje voor elke hond. Balspeelgoed voor honden zijn er bij Kabel-Mania gelukkig in vele soorten te vinden. Kies bij het uitkiezen van een bal voor jouw hond een bal die groot genoeg is om door jouw hond gedragen te worden zonder deze per ongeluk door te slikken, maar klein genoeg om comfortabel in de bek te houden! 

Wil je nog weten waarom honden hun speelgoed schudden? Welnu, dit is een instinctief gedrag dat is overgebleven uit de tijd dat honden op hun prooi moesten jagen. Deze zweepbeweging is namelijk bedoeld om hun prooi uit te schakelen. Tegenwoordig wordt het door ouders van huisdieren veelal als speels gedrag gezien...

Ban de verveling! 

Ban ook de verveling uit het leven van jouw hond of kat met Kabel-Mania pet-speelgoed. Je hond en kat zullen er niet alleen mentaal door gestimuleerd worden, maar het houdt ze alsook fysiek actief en zo zal er ook veel minder snel een ander onderdeel van je huis vernietigd of aangevallen worden! 

Bronnen: baltimoresun, vcahospitals, wired, petco & thesprucepets 

HUIS & TUIN DIERBENODIGDHEDEN

https://www.kabel-mania.nl/