We weten allemaal wel dat een laptop en andere type computers steeds belangrijker worden in het dagelijks leven. Deze coole en innovatieve draagbare pc’s hebben ons leven immers gemakkelijker, sneller en leuker gemaakt. Plus deze tools hebben niet alleen onze productiviteit aangenaam verbeterd, maar tevens de nauwkeurigheid en kwaliteit van ons werk. 

Voor degenen die redelijk wat tijd achter hun laptop doorbrengen, is hier een lijst met nuttigste laptop accessories die je daar zeker bij zou willen gebruiken.

Laptop bag 

De laptoptas is een essentiële accessoire om jouw laptop prettig te beschermen. Deze tassen, bags of rugzakken zijn evenzo behoorlijk belangrijk als jij er cool en stijlvol uit wilt zien wanneer je met je laptop op pad bent. Het is dan ook één van de weinige items waarmee jij jouw gevoel voor stijl kan showen. 

Houd de volgende aandachtspunten even in gedachten voordat je er eentje aanschaft: jouw laptop moet qua formaat in de sleeve of bag passen. Er moeten tevens veel spullen in passen, in ieder de toebehoren die je nodig hebt als je onderweg bent. De duurzaamheid en mogelijk waterafstotend materiaal is ook van belang.

Externe harde schijf / draagbare SSD 

In dit digitale tijdperk heeft de moderne mens meer gigabytes nodig om hun informatie, mediabestanden en ander digitaal werk op te slaan. Hierdoor is het gebruik van een externe harde schijf of draagbare SSD aanzienlijk toegenomen. 

Een harde schijf wordt namelijk gebruikt voor het opslaan van gegevens die niet (meer) op jouw laptop of pc opgeslagen kunnen worden. Het gebruik van een extern opslagmedium is alsook belangrijk als jij een back-up van je laptop wilt maken of je andere belangrijke gegevens wilt opslaan.

USB flash drive / geheugenstick 

Als jij al jouw bestanden en documenten veilig met je mee moet dragen, dan is een USB flash drive ongetwijfeld essentieel voor jou. Zo’n flash drive is in principe goed voor het opslaan van allerlei soorten data, van documenten tot foto’s en muziek.

Bluetooth / draadloos toetsenbord 

Een Bluetooth of ander type draadloos toetsenbord is een extern toetsenbord die super gemakkelijk aan te sluiten is, en zodra eenmaal geïnstalleerd, jou het gevoel geeft dat jij bij jezelf afvraagt hoe je ooit zonder eentje hebt kunnen werken.

Laptop stand 

Wil je zittend op je bed op een laptop werken, dan is een laptop standaard de juiste keuze voor jou. Het beschermt jouw body plus die van jouw laptop tegen de warmte die door de draagbare computer wordt gegenereerd.

Laptop toetsen cover en skins 

Het kopen van een laptop toetsenbordhoes en skin is cruciaal, omdat het jouw toetsen fijn beschermt tegen stof, slijtage, voedselkruimels en vloeistoffen. Zorg er hierbij het liefst voor dat het toetsenbord er ook mee tegen stof en water wordt beschermd.

Bluetooth muis en muismat 

Voor meer mobiliteit en bedieningsgemaak zou je een Bluetooth of draadloze muis willen gebruiken. Bij het spelen van veel pc games heb je zonder meer een goede gaming muis nodig. Het is één van die onmisbare laptopaccessoires die je absoluut zou moeten bezitten. 

En een muismat verstrekt jou een nog betere grip en nauwkeurigere cursorbeweging bij het gebruik van je muis dan een normaal oppervlak. Sommige muismatten bevatten een speciaal kussen voor de hand of pols van de gebruiker. Muismatten zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen en maten te vinden en zijn allemaal ontworpen voor nog betere prestaties en duurzaamheid.

USB hub 

Er zitten veelal maar 2 tot 3 USB poorten op een laptop. Een USB hub heeft vaak redelijk veel USB aansluitingen waardoor je veel meer USB componenten op jouw pc kunt aansluiten. Het is behoorlijk licht van gewicht en heel gemakkelijk mee te nemen. 

Het maakt niet uit of jij een gamer, professional of iemand bent die de laptop voor school doeleinden gebruikt. Deze bovenstaande Kabel-Mania laptop accessories zullen te allen tijde nuttig voor je productiviteit en plezier op jouw laptop blijken. 

 COMPUTER NETWORKS

Bron: o.a. onlinespunky