Hebben foto albums jou ook altijd al gefascineerd? Misschien ben je gefascineerd geweest door het proces van hun creatie. Of doet het denken aan enkele oude familie albums die je hebt en hoe ze gemaakt zijn. Hetzelfde kan trouwens ook voor heel interessante foto’s in een fotolijstje gelden. 

Oude familie fotoalbums kunnen bijvoorbeeld fijne herinneringen laten herbeleven van toen je nog heel jong was! En die beelden zijn ook heel simpel met anderen te delen. Juist daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat foto albums deel van je fotografie ervaring uitmaken. Het is immers belangrijk om ervoor te zorgen dat je foto albums hebt. Hier zijn drie goede redenen waarom foto albums zo belangrijk zijn.

Een fotoalbum brengt je foto’s tot leven 

Je deed je onderzoek, vond een fotograaf die je beviel, boekte een sessie en bracht je familie samen voor een fotosessie. Tijdens deze sessie heb je een geweldige tijd, lach je en maak je nieuwe herinneringen. Je houdt van al jouw digitale opnamen en glimlacht elke keer dat je ernaar kijkt. Maar waarom zou je al die opnamen enkel op jouw computer bewaren? 

Een fotoalbum is een geweldige manier om al je foto’s tot leven te brengen. Denk eens aan het gevoel dat je krijgt als je met je fotoalbum en je dierbaren op de bank wegkruipt om samen knus door dit bijzondere album te bladeren. Dat is een heel ander gevoel dan er op je computer doorheen te bladeren of er doorheen te vegen op je mobieltje.

Een fotoalbum is een moeiteloze manier om al jouw herinneringen opnieuw te beleven. Het brengt je familie weer bij elkaar, elke keer weer wanneer je er samen doorheen bladert.

Digitale bestanden kunnen na verloop van tijd verloren gaan 

De heel moderne technologie heeft het zoveel gemakkelijker gemaakt om duizenden foto’s op je gadgets te hebben. Digitale foto’s zijn gemakkelijk te e-mailen, online te delen en af ​​te drukken wanneer jij er even de tijd voor hebt. Het grote probleem is echter dat met de tijd die bestanden diep in mappen op je computer of zo worden begraven. 

Je kunt al dan niet een back-up van jouw bestanden hebben als er iets misgaat, bijvoorbeeld als je harde schijf uitvalt of als jij jouw mobiele telefoon verliest. Je kunt ook goede bedoelingen hebben om een ​​album te maken als je tijd hebt, maar ineens is het jaren later en ben je er nooit aan toegekomen. 

Heel veel mensen hebben geen foto’s van belangrijke mijlpalen meer omdat ze er nooit toe zijn gekomen om de afbeeldingen af ​​te (laten) drukken. Door een foto album te maken na jouw sessie, zorg je ervoor dat jij je herinneringen wel op een manier hebt bewaard die een leven lang en daarna gedeeld kan worden.

Fotoalbums bewaren als een familie erfgoed 

Als je een fotoalbum hebt waar je dol op bent, weet dan dat het een speciaal cadeau zal zijn om deze later aan je kinderen te geven. Ze zullen dan momenten herbeleven die anders allang vervaagd zijn. Je kunt zo verhalen van speciale evenementen en gedenkwaardige gelegenheden delen die anders al lang vergeten zouden zijn.

En je doe dat samen, met iets tastbaars dat je gezin keer op keer samenbrengt. Fotoalbums helpen mee om jouw familie-erfgoed te behouden en zijn een perfect cadeau voor jouw kinderen en de toekomstige generaties. 

Ben je er ook al klaar voor om aan je eigen foto albums te beginnen? Kijk dan ook even hier op Kabel-Mania hoe wij je daarbij kunnen assisteren!

Bron: littlesnapsphotography

Photo albums