Tegenwoordig wil iedereen graag van een gewone televisie een smart-tv maken, en als dit heel slim kan, dan wil men dat het liefst heel betaalbaar met een zeer gunstig geprijsde Android TV box doen. Komt dit vandaag dan ook niet even goed uit, want wij van Kabel-Mania behandelen hier nu de T95 Smart 6K TV Box met Android 10!

T95 Android TV box met Allwinner H616 processor 

De T95 Android TV box wordt geleverd met een krachtige processor, namelijk de Allwinner H616 Quad Core ARM Cortex A53, die goede prestaties biedt bij het browsen en afspelen van content door te streamen in resoluties tot 4K in 60 fps, en volgens de makers zelfs 6K. 

Maar aangezien de Allwinner H616 een budget processor is, is het wel prima geschikt voor het streamen of afspelen van films en tv-shows, maar niet echt voor ‘zware gaming apps’ die behoorlijk wat rekenkracht vereisen. De ingebouwde Mali G31 GPU is daarentegen wel prima geschikt voor standaard games.

Diverse geheugen varianten en Android 10 

De TV box wordt geleverd met 2 of 4GB RAM voor een betere multitasking, waarbij 4GB zonder meer te prefereren is. Plus 16, 32G of 64GB opslagruimte met de mogelijkheid van een uitbreiding via SD of een aangesloten harde schijf. 

Met het ingebouwde Android 10 besturingssysteem gaat het opstarten heel vlot: het duurt maar een paar seconden om jou rechtstreeks naar het hoofdscherm te brengen. 

Er kunnen allerlei applicaties vanuit de Google Play Store geïnstalleerd worden en het beschikt direct al over vooraf geïnstalleerde apps zoals de Chrome browser, een bestandsbeheerder, Firefox browser, Miracast, Netflix, KDPlayer, de Google Play Store en YouTube.

De aansluitmogelijkheden 

Aan de zijkanten van de Android player zitten de volgende connectoren: 2x USB 2.0, SD kaartsleuf, HDMI 2.0 videopoort, audiopoort, RJ45 Ethernet-poort (10/100M), AV-poort & de DC 5V/2A stroomvoorziening. 

Wat betreft connectiviteit ondersteunt deze budget TV box enkel 2.4 GHz WiFi, 802.11b/g/n, en je kunt uiteraard een (draadloos) toetsenbord of muis via een USB poort of kabel aansluiten. De box ondersteunt hierbij een draadloze verbinding via een 2.4 GHz dongle. 

Bij de T95 Smart 6K TV Box wordt direct een draadloze afstandsbediening geleverd om deze Android box vanaf het eerste moment gelijk al te gebruiken, maar voor meer bedieningsgemak is zeker een air mouse aan te raden.

Een fijn low budget instapmodel 

De T95 Smart 6K TV Box is de perfecte keuze voor iedereen die graag met een klein budget een home entertainment centrum wil creëren. Hiervoor beschikt de console via haar draadloze WiFi of via de ethernetpoort over een volledige ondersteuning van het internet. 

Met deze T95 6K console van Kabel-Mania kan je uiteraard ook op social media netwerken chatten, door websites bladeren en natuurlijk online films bekijken. Voor iedereen die graag van de multimedia vrijheid van een Android TV box wenst te genieten is dit ook zeker een fijne instap! 

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=T95+6K 

Bronnen: igeekphone & techxreviews