Het thuiswerken is op zich nauwelijks een nieuw fenomeen, maar dankzij de pandemie is het voor veel kantoor- en kenniswerkers een ongeplande vereiste geworden. Zelfs als de corona crisis uiteindelijk verdwijnt, zullen veel werkgevers hebben ontdekt dat ze geen grote kantoorgebouwen meer nodig hebben, en veel werknemers zullen hebben ontdekt dat ze echt niet elke dag op kantoor hoeven te zijn of urenlang hoeven te forenzen. Kabel-Mania vertelt je meer over het ideale thuiskantoor.

De ideale thuiskantooropstelling 

Een duurzaam thuiskantoor zou idealiter een aparte ruimte in jouw huis moeten zijn die op de juiste manier voor al jouw werk is uitgerust. Doe daarom zoveel mogelijk van de onderstaande dingen om een ​​effectieve, veilige werkruimte voor de lange termijn te creëren.

Een eigen ruimte 

Idealiter zou je er een kleine kamer voor gebruiken die plaats biedt aan een bureau plus computerapparatuur, en waarvan de deur gesloten kan worden voor de essentiële noodzaak om jouw werk en privéleven te scheiden. 

Als je geen eigen ruimte kunt gebruiken die je van de rest van je leven kunt scheiden, probeer dan een andere omgeving te vinden die je kunt gebruiken en die zo veel mogelijk van het huishouden af ligt...

De juiste werkhoogte 

Je werkruimte bevat uiteraard een bureau of tafel die op werkhoogte is. De industriestandaard is ongeveer 73 cm van de vloer tot de bovenzijde van het werkoppervlak. Lange personen kunnen beter voor een hoger bureau kiezen, en korte individuen zijn beter af met een tafel die lager is. Veel bureaus en tafels zijn tegenwoordig gelukkig in hoogte verstelbaar. 

Je weet dat jouw werkoppervlak op de juiste hoogte is, dat als wanneer jij rechtop zit, je onderarmen evenwijdig aan de grond zijn en jouw pols dus niet naar boven of beneden is gebogen wanneer je typt of jouw muisgebruikt.

De juiste monitorhoogte 

Koop het liefst een grote monitor (misschien zelfs twee) voor jouw thuiskantoor, net zoals jij dat ook op het kantoor zou doen. 

Jouw monitor moet zo uitgelijnd zijn dat als jij recht vooruit kijkt terwijl je rechtop zit, jouw ogen zich op een hoogte van 25% tot 30% onder de bovenkant van het scherm bevinden. Op die manier houd jij je schouders namelijk horizontaal en buig jij jouw rug ook niet. 

Om de juiste hoogte te verkrijgen, heb je waarschijnlijk een Kabel-Mania monitor stand nodig. Zeker als jouw pc een laptop is.

Een goede bureaustoel 

Er zijn veel slechte stoelen die jou kunnen blesseren bij langdurig computergebruik. Als jij het jezelf kunt veroorloven, koop dan een verstelbare professionele bureaustoel. 

Zorg er zeker voor dat je er eentje aanschaft die in hoogte verstelbaar is, die kan rollen, die een lendensteun biedt aan de onderrug en idealiter een verstelbare zitvlakkanteling, armhoogte en laterale armpositie heeft. Een armsteun heeft de voorkeur, maar alleen als jij deze correct gebruikt.

Een goede verlichting 

Idealiter heb je voldoende indirect licht om jouw werkruimte optimaal te verlichten, zodat je gemakkelijk papieren kunt lezen en fysieke objecten kunt zien. Een plafondlamp is in de meeste gevallen de beste oplossing. Een Kabel-Mania bureaulamp biedt extra werkgenot.

Andere uitrusting 

Naast snel internet heb je natuurlijk een toetsenbord en een muis of touchpad voor jouw computer nodig. Elk Kabel-Mania toetsenbord en iedere muis/trackpad zijn prima, en de draadloze uitvoeringen besparen jou hierbij een kabelwarboel. 

Als je in een gedeelde ruimte werkt, dan zou je graag in een headset willen investeren, zodat je met minder omgevingsgeluid aan online conferentiegesprekken kunt deelnemen. De extra geluiden kunnen het tevens moeilijker maken om relaxed te werken.

Minder is meer 

Minimalisme is behoorlijk populair in thuiskantoren, plus het kiezen van de juiste verfkleuren voor je thuiskantoor kan jouw creativiteit en productiviteit stimuleren. Volgens de Feng Shui wordt groen met groei en daadkracht geassocieerd. Groen roept alsmede gevoelens van rust op. 

Een opgeruimde werkruimte is daarnaast essentieel voor beroepen die precisie en concentratie vereisen. Want als je werkruimte vrij van rommel is, kan jouw geest helderder denken!

Het Kabel-Mania kantoorgeheim! 

Als jij bij jezelf afvraagt ​​hoe jij jouw thuiskantoor moet opzetten, is hier een geheim: ga er gewoon mee aan de slag. Als je eenmaal een ruimte hebt gekozen, komt al het andere, van meubelstijl tot decor en accessoires, vanzelf naar jou toe. Je zult veelal behoorlijk genieten van het ontwerpproces van een ruimte die jouw beste werk zal gaan inspireren, en de output hiervan zal deze inspanning behoorlijk rechtvaardigen. Kabel-Mania ondersteunt je wel! 

HUIS & TUIN KANTOOR- EN SCHOOLBENODIGDHEDEN

Bronnen: computerworld, lifehack & toggl