Bijna iedere kantoormedewerker en alsook thuisgebruiker gebruikt tegenwoordig een laptopcomputer. En alhoewel al die laptops bewegingsvrijheid, flexibiliteit van de werklocatie, snelheid plus gebruiksgemak met zich meebrengen, hebben ze eveneens een aantal andere problemen veroorzaakt...

Denk hierbij in het bijzonder aan issues op gezondheidsgebied. Problemen welke zich vaak voordoen bij veelvuldig gebruik van (laptop) computers zijn: Vermoeide ogen, nekpijn en lichaamshoudingsproblemen.

En wat kan een laptop stand van Kabel-Mania hier positief aan verbeteren? Welnu, de lichaamshouding verbeteren bij het werken achter de laptop is de meest belangrijke taak. Een laptop stand doet dit zo:

  • Het verhoogt het beeldscherm opdat jij nu recht vooruit kijkt en dus niet naar beneden. Zoals jij dat ook zou doen met een standaard desktopcomputer.
  • Het is beter voor je houding, rug en nek. Als jij namelijk niet langer naar beneden kijkt, dan is het niet langer meer nodig om je nek onnatuurlijk te krommen.
  • En wat nog belangrijker is, het is alsook een stuk comfortabel. Vooral als jij voor je werk veel tijd doorbrengt achter het laptopscherm.
  • Plus wanneer jij een apart toetsenbord gebruikt, iets wat Kabel-Mania en de ‘ergonomische specialist’ ten zeerste aanbevelen, dan wordt het typen idem dito een stuk eenvoudiger. Iets wat vooral het geval is wanneer het toetsenbord van jouw laptop schuin op de stand staat.

Maar er zijn alsook nog enkele andere redenen te bedekken waarom het gebruik van een laptop stand nuttig is:

Verbetert de luchtstroom

Jouw laptop koel houden is namelijk van cruciaal belang voor de levensduur van deze belangrijke gadget. Want warmte is in het algemeen de algemene vijand nummer één van elektronica. Daarom hebben dit soort computers vaak ventilatoren ingebouwd.

Eén van de grootste fysieke problemen van een laptop is het onvermogen om er lucht onder te laten stromen. Een laptop stand lost dit probleem simpel op door het apparaat omhoog te brengen om zo een verkoelende luchtstroom te stimuleren.

Organiseer al die losse kabeltjes

Goed kabelbeheer betekent een gemakkelijke toegang tot jouw desk en laptop, plus minder belasting van stekkers en apparaten. Een laptop stand van Kabel-Mania is hiervoor een fantastisch hulpmiddel! Leid simpelweg gestructueerd al jouw kabels hieronder om zo jouw kamer, kantoor en bureau netjes opgeruimd te houden.

Vrijheid om te verplaatsen

Eén van de belangrijkste redenen waarom jij achter een laptop zit, is de draagbaarheid ervan. Met een laptop kan jij bijna overal waar jij wenst werken. Maar het werken zonder een werktafel kan al snel ongemakkelijk ervaren worden...

Gelukkig is zo’n laptop stand bijna altijd draagbaar. Pak ‘m gewoon in en breng op deze wijze alle voordelen die het heeft overal mee naartoe!

Het is nu de hoogste tijd om een aanzienlijke verbetering door te voeren in al jouw prestaties en algehele gezondheid wanneer jij achter een laptop zit. En jij doet dit direct met een laptop stand van Kabel-Mania!

laptop stand

Bronnen: blog.vava & yurblog