Windows 10 was afgelopen juli officieel vijf jaar oud. Windows 10 heeft sinds haar debuut in totaal negen versies van Windows 10 gehad, en de tiende versie wordt later dit jaar verwacht. 

En dat is maar goed ook, want niets is ooit echt af. Windows 10 zal dus nooit helemaal uitontwikkeld zijn, en zelfs na vijf jaar vindt Microsoft nog steeds allerlei dingen die kunnen worden bijgewerkt en verbeterd. 

Dus terwijl we het vijfjarig jubileum van Windows 10 hebben kunnen vieren, weten we tevens dat er nog veel meer op Windows gebied aankomt. Microsoft heeft heeft dan ook grote plannen voor Windows 10 in 2021 en daarna. 

Of wellicht is dit zelfs Windows 11 en staat deze al bijna voor de deur en zal deze daarmee allerlei nieuwe functies aanbieden, die de beveiliging en de gebruikerservaring voor haar gebruikers een flinke boost zullen geven. 

Volgens sommige insiders zal Microsoft deze komende update zeer binnenkort lanceren en de functies die eraan komen, zullen de (meeste) Windows gebruikers doen glimlachen. Maar volgens andere bronnen is dit een groot internet sprookje... 

Dit zijn enkele functies die bij de komende update eraan komen... wanneer die mocht arriveren:

Een radicale aanpassing van de gebruikersinterface 

Microsoft is van plan om de desktop en haar moderne gebruikersinterface verder te combineren. Het bedrijf zal ook de moderne UI applicaties vanaf de desktop laten draaien, in een ‘window’ stand en deze aan het ‘start’ menu hechten in plaats van aan het startscherm.

Een diepere integratie met Bing 

De kans is groot dat Bing met Windows 11 nog wat meer verbetering krijgt, en er zijn veel manieren waarop in de volgende update van Microsoft Windows de zoekfunctie in het besturingssysteem geïntegreerd zal worden.

Een verbeterde integratie met gebaren 

Er kunnen gebaren in Windows 11 geïntegreerd worden en het is daarbij mogelijk dat er computergebaren zullen zijn. Iets wat een geweldige toevoeging zou zijn als ze hierin kunnen slagen.

Een betere beveiliging 

Windows 11 zal met name de beveiligingsfuncties verbeteren, zoals de toevoeging van vingerafdrukherkenning. Met deze update kunnen haar gebruikers nog meer krachtige beveiliging verwachten.

Een geavanceerde energiebeheer 

Microsoft zal het besturingssysteem waarschijnlijk efficiënter maken in de nieuwere Windows versies.

De introductie van Cortona 

Cortana krijgt ook wat meer verbeteringen en het zal een heropleving van Siri en Google Assistant zijn. Dit zal in alle versies van Windows 11 beschikbaar zijn. Bovendien zal Cortana als een digitale assistent werken die het heel gemakkelijk maakt om toegang tot bestanden, applicaties en andere informatie te krijgen. 

Windows 11 is de verwachte volgende versie van de Windows besturingssysteemreeks van Microsoft. Gebruikers speculeren dat het meer zal zijn dan enkel een upgrade van Windows 10. Er wordt verwacht dat Microsoft aan een heel ander concept zal gaan werken. Volgens de speculaties wordt Windows 11 het meest uitgebreide, moderne en naadloze besturingssysteem dat er beschikbaar zal zijn. Kabel-Mania houdt je graag verder op de hoogte van de Windows besturingssoftware en levert je evenzo met plezier moderne (fanless) mini PC systemen.

windows